Ga terug
+ servings

OOSTERSE STAMPPOT MET PADDENSTOELEN EN PAKSOI

Een gerecht dat je in 30 minuten op tafel kunt zetten, boordevol smaak en voedingsstoffen. Een gerecht waarin je het vlees niet zult missen!
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 250 gram pastinaak geschild en in blokjes
  • 1 paksoi fijngesneden
  • 50 ml kokosmelk
  • Scheutje sojasaus
  • 1 el appelazijn van Tromp & Rueb
  • Grote hand walnoten
  • 100 gram shiitake
  • 175 gram kleine champignons
  • 2 kleine rode uien in ringen
  • Halve rode peper fijngesneden

Marinade paddenstoelen

Instructies
 

  • Terwijl de aardappel en pastinaak aan het koken is maak je de shiitake en champignons schoon, snijd je de ui in ringen en de rode peper fijn.
  • Maak de marinade voor de paddenstoelen door alle ingrediënten te mengen. Voeg alle paddenstoelen toe en meng de marinade met de paddenstoelen.
  • Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hier de ui in. Na 3 minuten voeg je de rode peper toe en bak je deze 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de paddenstoelen met de marinade toe en bak je het geheel nog 7 minuten tot de paddenstoelen mooi zacht zijn geworden. Nemen de paddenstoelen te veel vocht op? Voeg dan een extra scheutje water toe.
  • Snijd de bladeren en het lichtgroene gedeelte van de stengels van de paksoi fijn.
  • Maak de stamppot door de zoete aardappel en pastinaak tot een egale massa te stampen en voeg vervolgens de paksoi, kokosmelk sojasaus en appelazijn toe. Meng goed door en verwarm alles goed op laag vuur.
  • Serveer de stamppot met de gebakken paddenstoelen en garneer met de walnoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!