Ga terug

PASTA MET GEROOKTE TOFU & ZONGEDROOGDE TOMATEN PESTO

Comfort food met een hoge eiwit & ijzer inname, wat wil je nog meer? Ik zeg snel aan de slag met dit heerlijke recept!
Voorbereidingstijd 2 uur 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 2 uur 45 min

Ingrediënten
  

  • 200 gram glutenvrije pasta
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 150 gram kleine kastanjechampignons in plakjes
  • 500 gram tasty tom tomaten in vieren
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 4 el rode pesto spread zie recept hieronder
  • 200 gram gerookte tofu in kleine blokjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • Paar blaadjes verse basilicum om te serveren
  • Handje geraspte vegan kaas (of parmezaan als je niet vegan eet)

Voor de zongedroogde tomatenspread

  • 295 gram (1 pot) zongedroogde tomaten
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook gepeld en fijngehakt
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1/2 citroen
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Instructies
 

De pasta

  • Maak eerst de rode pesto spread volgens het recept hieronder.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui fijn, pel en pers de knoflook, snijd de champignons, tomaten, paprika en tofu.
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tofu blokjes toe en bak nog 2 minuten mee voordat je de champignons, paprika en tomaten toevoegt. Bak het geheel 5 tot 7 minuten tot alle groenten goed zacht zijn geworden.
  • Voeg nu 4 el van de zongedroogde tomatenspread en 1 el balsamicoazijn toe. Laat in zijn geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat het een lekkere saus wordt. Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus voeg je nog wat extra tomatenspread toe.
  • Voeg tot slot de gekookte pasta toe, meng alles goed en verdeel de pasta over diepe borden. Serveer met wat verse basilicum en (vegan) kaas.

Zongedroogde tomatenspread

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
  • Pel de knoflook, pluk de blaadjes verse basilicum, rasp en pers de 1/2 citroen en snijd de tomaat in blokjes.
  • Doe de zongedroogde tomaten in een zeef en laat even uitlekken. Doe deze vervolgens met alle andere ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen van een staafmixer.
  • Maal alle ingrediënten tot een mooie spread en breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout en citroensap.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!