Maak eerst de rode pesto spread volgens het recept hieronder.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui fijn, pel en pers de knoflook, snijd de champignons, tomaten, paprika en tofu.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tofu blokjes toe en bak nog 2 minuten mee voordat je de champignons, paprika en tomaten toevoegt. Bak het geheel 5 tot 7 minuten tot alle groenten goed zacht zijn geworden.
Voeg nu 4 el van de zongedroogde tomatenspread en 1 el balsamicoazijn toe. Laat in zijn geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat het een lekkere saus wordt. Afhankelijk van de gewenste dikte van de saus voeg je nog wat extra tomatenspread toe.
Voeg tot slot de gekookte pasta toe, meng alles goed en verdeel de pasta over diepe borden. Serveer met wat verse basilicum en (vegan) kaas.