Ga terug

KOOLHYDRAATARME KOOL WRAPS

Een heerlijke maaltijd voor op een zomerse dag. Voedzaam en boordevol vitaminen en mineralen. Liever niet koolhydraatarm? De vulling is ook heerlijk op een (glutenvrije) wrap. De hoeveelheden van de vulling is voldoende voor 5 tot 6 wraps.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten
  

  • 1 groene-, spits, of Chinesekool
  • 100 gram quinoa gekookt
  • 1 bakje kerriehumus of maak de hummus zelf met dit recept
  • 5 wortelen (bospeen) geschaafd en in dunnen reepjes gesneden
  • 1/4 rode kool in dunnen reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer in dunnen reepjes gesneden
  • 30 gram ongezouten pinda's fijngehakt
  • Verse peterselie of korander naar smaak

Voor de pindasaus

  • 5 el 100% pindakaas
  • 250 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • Sap van een halve citroen
  • 1 kleine teen knoflook geperst

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de wortel, komkommer en rode kool in dunne reepjes.
  • Hak de pinda’s fijn.
  • Snijd de buitenste bladeren van de groene kool en haal er een aantal mooie bladeren uit.
  • Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Verwarm terwijl je ondertussen blijft roeren. Als de pindasaus de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit. Proef en beng eventueel nog verder op smaak met sambal, sojasaus en extra citroensap.
  • Besmeer de kool bladeren eerst met de hummus, verdeel daarna, in het midden van het blad, de quinoa, wortel, komkommer, rode kool, verse peterselie of koriander en gehakte pinda’s.
  • Rol ze mooi strak op en dip ze in de pindasaus. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!