Koolhydraatarme kool wraps

Deze rainbow wraps zijn glutenvrij en koolhydraatarm, ontzettend voedzaam en bevatten veel vitaminen en mineralen.

Eat the rainbow – zo zorg je voor voldoende vitaminen in iedere maaltijd

Door het toevoegen van verschillende kleuren aan iedere maaltijd krijg je veel verschillende vitaminen en mineralen binnen. Wil jij ervoor zorgen dat je de juiste bouwstoffen binnen krijgt voor een gezond en fit lichaam? Dan is de sleutel eigenlijk heel simpel: Eat the rainbow!

Zo ook met deze kleurrijke wraps! Door de normale wrap te vervangen met een blad van groene, Chinese- of spitskool zijn deze wraps ook geschikt voor een koolhydraatarm dieet.

De zelfgemaakte pindasaus maakt dit gerecht helemaal af. Maak de pindasaus het liefst met 100% pindakaas zodat je geen onnodige hoeveelheden zout, suiker en andere conserveringsmiddelen binnen krijgt.

Het recept: Koolhydraatarme rainbow wraps

KOOLHYDRAATARME KOOL WRAPS

Een heerlijke maaltijd voor op een zomerse dag. Voedzaam en boordevol vitaminen en mineralen. Liever niet koolhydraatarm? De vulling is ook heerlijk op een (glutenvrije) wrap. De hoeveelheden van de vulling is voldoende voor 5 tot 6 wraps.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten
  

  • 1 groene-, spits, of Chinesekool
  • 100 gram quinoa gekookt
  • 1 bakje kerriehumus of maak de hummus zelf met dit recept
  • 5 wortelen (bospeen) geschaafd en in dunnen reepjes gesneden
  • 1/4 rode kool in dunnen reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer in dunnen reepjes gesneden
  • 30 gram ongezouten pinda's fijngehakt
  • Verse peterselie of korander naar smaak

Voor de pindasaus

  • 5 el 100% pindakaas
  • 250 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • Sap van een halve citroen
  • 1 kleine teen knoflook geperst

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de wortel, komkommer en rode kool in dunne reepjes.
  • Hak de pinda’s fijn.
  • Snijd de buitenste bladeren van de groene kool en haal er een aantal mooie bladeren uit.
  • Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Verwarm terwijl je ondertussen blijft roeren. Als de pindasaus de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit. Proef en beng eventueel nog verder op smaak met sambal, sojasaus en extra citroensap.
  • Besmeer de kool bladeren eerst met de hummus, verdeel daarna, in het midden van het blad, de quinoa, wortel, komkommer, rode kool, verse peterselie of koriander en gehakte pinda’s.
  • Rol ze mooi strak op en dip ze in de pindasaus. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept