Begin met het klaarmaken van de asperges. Snijd de onderkant eraf en schil ze met een dunschiller of aspergeschiller.
Kook de asperges in ruim water met een snufje zout in 10 minuten.
Laat de asperges vervolgens 10-15 minuten rusten in het gekookte water met de deksel op de pan. Prik in een asperge met een vork om te kijken of ze mooi zacht zijn geworden.
Ondertussen verwarm je de boter voor het sausje in een steelpannetje en laat je deze smelten (zorg dat de boter niet gaat koken).
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng deze in een kom met de framboosazijn en de honing (of agavesiroop).
Meng met een staafmixer alle ingrediƫnten voor het sausje, behalve de sojakwark. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog een keer kort. Laat nu rusten en helemaal afkoelen.
Als het sausje helemaal is afgekoeld voeg je nog 2 el sojakwark toe en klop je dit met een lepel door het sausje tot een romig geheel.
Kook de doperwten in ongeveer 3 minuten gaar.
Leg ongeveer 5 tot 6 asperges per persoon op een mooi bord. Verdeel er de sla, doperwten en radijs over en garneer met het botersausje en parmezaanse kaas.
Serveer er naar keuze (zoete) aardappeltjes uit de oven en knapperig stokbrood bij en geniet!