Vegetarische witte asperges met kruidige botersaus

De Hollandse witte asperges, ofwel het ‘witte goud’ is voor mij ieder seizoen weer een feestje om te mogen klaarmaken. Dit keer werd ik door Kroon op het Werk uitgedaagd om aan de slag te gaan met een creatief vegetarisch recept en die uitdaging ging ik maar al te graag aan!

Het werd een gerecht met een kruidige plantaardige botersaus en frisse radijsjes. Wil je dit gerecht helemaal plantaardig maken? Vervang de parmezaanse kaas dan voor edelgistvlokken en je kunt ook jouw vegan gasten verwennen met dit heerlijke witte goud.

Ben jij ook benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WITTE ASPERGES MET KRUIDIGE BOTERSAUS

Een vega(n) asperges recept met plantaardige botersaus. Heerlijk met verse kruiden! Serveer dit gerecht met (zoete) aardappeltjes uit de oven en een knapperig stokbrood en je maaltijd is compleet.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Ingrediënten
  

  • 1 kg witte asperges geschilde en de onderkant verwijderd
  • Ca. 7 radijsjes in plakjes gesneden
  • 2 el framboosazijn (of andere rode fruit azijn)
  • 1 tl honing (of voor een plantaardige variant agavesiroop)
  • 100 gram doperwten diepvries
  • 70 gram gemengde sla
  • Parmezaanse kaas of edelgistvlokken naar smaak

Voor de saus

  • 1 eigeel
  • 10 gram dille takjes verwijderd
  • 15 gram bieslook
  • 1 el mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 15 gram kappertjes (uitgelekt)
  • 15 gram boter gesmolten
  • 2 el sojakwark

Instructies
 

  • Begin met het klaarmaken van de asperges. Snijd de onderkant eraf en schil ze met een dunschiller of aspergeschiller.
  • Kook de asperges in ruim water met een snufje zout in 10 minuten.
  • Laat de asperges vervolgens 10-15 minuten rusten in het gekookte water met de deksel op de pan. Prik in een asperge met een vork om te kijken of ze mooi zacht zijn geworden.
  • Ondertussen verwarm je de boter voor het sausje in een steelpannetje en laat je deze smelten (zorg dat de boter niet gaat koken).
  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng deze in een kom met de framboosazijn en de honing (of agavesiroop).
  • Meng met een staafmixer alle ingrediënten voor het sausje, behalve de sojakwark. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog een keer kort. Laat nu rusten en helemaal afkoelen.
  • Als het sausje helemaal is afgekoeld voeg je nog 2 el sojakwark toe en klop je dit met een lepel door het sausje tot een romig geheel.
  • Kook de doperwten in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Leg ongeveer 5 tot 6 asperges per persoon op een mooi bord. Verdeel er de sla, doperwten en radijs over en garneer met het botersausje en parmezaanse kaas.
  • Serveer er naar keuze (zoete) aardappeltjes uit de oven en knapperig stokbrood bij en geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept