Ga terug
+ servings

KURKUMA- KOKOS- WORTELSOEP

Een heerlijke maaltijdsoep die zich ook voor een doordeweekse avond perfect leent. Vries eventuele leftovers in of bewaar voor de lunch de volgende dag.
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 5 wortels middelgroot
  • 2 witte of rode uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper fijngesneden
  • ca. 2 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 stengel sereh/citroengras
  • 400 ml groente- of bospaddenstoelen bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Sap van een halve limoen
  • 500 ml water
  • Zeezout naar wens
  • 1/2 tl zwarte peper
  • Kokosolie om in te bakken

Voor de champignons

  • 250 gram (biologische) kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Scheutje sojasaus

Voor erbij

  • ca. 10 gram verse bieslook
  • Gehakte walnoten

Instructies
 

  • Maak de wortelen schoon en schil de gember. Snijd de wortel, ui, knoflook, rode peper, gember en sereh/citroengras in stukjes. Bij het snijden van citroengras is het belangrijk dat je het onderste dikke en zachtere deel gebruikt.
  • Verwarm een beetje kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, gember en peper even kort aan tot ze glazig worden. Voeg dan de sereh en wortel toe en meng goed.
  • Nu voeg je kurkuma en bouillonpoeder toe en bak e het voor 4 minuten. Roer alles goed door.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk, limoensap, water en zwarte peper toe. Zet het op hoog vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het de soep 15 minuten pruttelen.
  • Maak ondertussen de champignons schoon, pel de knoflook en zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook uit in de pan en voeg vervolgens de champignons samen met een klein scheutje water toe. Bak ca. 4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Blus af met een scheut sojasaus en laat pruttelen tot de sojasaus is verdampt.
  • Pureer de soep en serveer met de champignons, gehakte walnoten en bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!