Maak de wortelen schoon en schil de gember. Snijd de wortel, ui, knoflook, rode peper, gember en sereh/citroengras in stukjes. Bij het snijden van citroengras is het belangrijk dat je het onderste dikke en zachtere deel gebruikt.
Verwarm een beetje kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, gember en peper even kort aan tot ze glazig worden. Voeg dan de sereh en wortel toe en meng goed.
Nu voeg je kurkuma en bouillonpoeder toe en bak e het voor 4 minuten. Roer alles goed door.
Voeg vervolgens de kokosmelk, limoensap, water en zwarte peper toe. Zet het op hoog vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het de soep 15 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de champignons schoon, pel de knoflook en zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook uit in de pan en voeg vervolgens de champignons samen met een klein scheutje water toe. Bak ca. 4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Blus af met een scheut sojasaus en laat pruttelen tot de sojasaus is verdampt.
Pureer de soep en serveer met de champignons, gehakte walnoten en bieslook.