Ga terug
+ servings

KLEURRIJKE LUNCHBOWL MET AVOCADO & SPINAZIE

Met de kleurrijke lunch zit je gegarandeerd goed voor de rest van de middag. Voedzaam, boordevol smaak en eiwitrijk. Heb je nog ovengroenten over van een avondmaaltijd? Dan staat deze volwaardige lunch echt binnen no time op tafel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 55 min
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gram ovengroenten (bv. zoete aardappel & pastinaak), in stukjes gesneden
  • 50 gram gekookte auinoa
  • 1/2 avocado
  • grote hand spinazie
  • 1/2 paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 appel
  • Zwarte sesamzaadjes optie

Voor de creamy dressing

  • 2 el pindakaas (100%)
  • 1/2 citroen het sap
  • 1 tl sambal
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 el sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ovengroenten op een bakplaat met bakpapier en schep om met olijfolie, peper & zout. Bak in ca. 30 minuten tot ze zacht en gaar zijn. Schep halverwege de tijd de groenten om. Ik gebruik voor deze stap graag een restje groente van de avond ervoor!
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de paprika in reepjes en grill in een grillpan of apparaat aan be de kanten ca. 2 minuten.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Snijd de komkommer en appel, halveer de avocado en snijd in plakjes.
  • Maak een mooie bowl door alle ingrediënten op een diep bord te leggen. Garneer met de dressing en enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!