Begin met het uitlekken van de tofu. Om de scrambled tofu het lekkerste te krijgen is het belangrijk dat de tofu zoveel mogelijk vocht verliest. Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg tussen zware elementen, zoals houten snijplanken of boeken. Je kunt ook ovenschalen gebruiken. Laat de tofu minstens 30 minuten zo liggen zodat al het vocht door de theedoek kan worden opgenomen.
Pel en snipper ondertussen de ui en snijd de courgette en paprika in kleine blokjes.
Maal de amandelen en keukenmachine grof in het bakje van je staafmixer, gebruik je keukenmachine of hak ze grof met een mes of gebruik een vijzel.
Verhit een beetje (kokos)olie in een koekenpan. Roerbak de ui 2 minuten en voeg vervolgens de courgette en paprika toe.
Haal de tofu op de theedoek en verbrokkel met je handen de tofu boven de pan. Voeg de kurkuma, gemalen korianderzaad en paprikapoeder toe en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
Snijd ondertussen de augurken in dunne plakjes en de hak de peterselie grof. Voeg de peterselie toe aan de pan en verwarm nog even mee zodat het goed slinkt. Bewaar wat blaadjes ter garnering.
Doe de augurken in een schaaltje en meng met de tofu scramble. Serveer op toast of in een bowl en garneer met het notenmengsel en eventueel wat extra verse peterselie.
Houd je van Oosters? Voeg dan ook nog een klein scheutje sojasaus toe! Helemaal lekker bij een maaltijdbowl.