FRISSE GROENE PASTA SALADE MET RADIJS & HALLOUMI
Deze pastasalade is wat mij betreft het ideale picknick gerecht, makkelijk te maken doordat je weinig snijwerk hebt én lauwwarm of koud ook minstens zo lekker! Ik zeg, duik snel de keuken in!
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
- 150 gram (glutenvrije) pasta
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 150 gram (verse) doperwten
- 225 gram halloumi in kleine blokjes
- 75 gram rucola
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1 klein bosje radijsjes in dunne plakjes
- 1 citroen
Voor de dressing
- 2 el mayonaise
- 3 el Griekse (lactosevrije) yoghurt
- 1 tl wasabi
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout naar smaak
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen. Doe er eventueel wat olie door om plakken te voorkomen.
Kook de tuinbonen en doperwtjes in 4 minuten beetgaar.
Snijd de halloumi in stukjes en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Bak de halloumi tot ze goudbruin kleuren.
Meng de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
Meng de rucola, avocado, radijs, halloumi en boontjes door de gekookte pasta. Schep daarna de dressing erdoor en knijp er nog wat extra citroensap over.