3x heerlijke frisse voorjaarsrecepten

Het voorjaar is in aantocht en de eerste zonnestralen komen door. Heerlijk, ik voel gelijk de fijne lentekriebels en natuurlijk de vitamine D!

Voor mij beginnen ook meteen de voorjaarsgerechten weer te kriebelen. Ik krijg gelijk zin in frisse en lichtere ingrediënten die passen bij dit heerlijke lenteweer.

Ik verzamelde daarom 3 heerlijke, frisse en gezonde voorjaarsrecepten boordevol groenten:

  • Lente risotto met de lekkerste seizoensgroente
  • Frisse groene pasta salade met Halloumi
  • Eiwitrijke lunch broodjes met edamame boontjes en feta

FRISSE LENTERISOTTO

Een frisse lente risotto met peultjes en wortels. Deze frisse risotto past helemaal bij het voorjaarszonnetje dat we hopelijk vaak gaan zien de komende periode!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram risottorijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram peultjes schoongemaakt
  • 100 gram wortelen schoongemaakt
  • Blikje doperwten uitgelekt
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • Optioneel: scheutje wijn en een klontje boter

Instructies
 

  • Kook 750 mililiter water en los hierin het bouillonblokje op.
  • Maak de peultjes schoon door de uiteinden er af te snijden en rasp de wortelen schoon. Snijd de wortelen in plakjes van een halve centimeter. Kook de groenten samen in een pan beetgaar (ongeveer 3 minuten). De groenten mogen een bite houden!
  • Verwarm een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui. Als de ui glazig wordt voeg je de risottorijst toe en bak je deze 2 minuten mee.
  • Blijf de risottorijst roeren en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Het duurt ongeveer 20 minuten (op laag tot matig vuur) tot de risottorijst alle bouillon heeft opgenomen. Roer door tot de rijst gaar is.
  • Voor de garnalen verwarm je ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook in de pan uit en voeg vervolgens de garnalen toe. Roerbak ze 4 minuten.
  • Rasp de parmezaanse kaas door de risotto en voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. Rasp de schil van een halve citroen en meng deze ook door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
  • Als laatste voeg je de doperwten, beetgare wortelen en peultjes toe en verwarm je deze 2 minuten mee.
  • Serveer de risotto op twee diepe borden en garneer met de garnalen. Knijp hier nog wat citroensap over uit. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

FRISSE GROENE PASTA SALADE MET RADIJS & HALLOUMI

Deze pastasalade is wat mij betreft het ideale picknick gerecht, makkelijk te maken doordat je weinig snijwerk hebt én lauwwarm of koud ook minstens zo lekker! Ik zeg, duik snel de keuken in!
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten
  

  • 150 gram (glutenvrije) pasta
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 150 gram (verse) doperwten
  • 225 gram halloumi in kleine blokjes
  • 75 gram rucola
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1 klein bosje radijsjes in dunne plakjes
  • 1 citroen

Voor de dressing

  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse (lactosevrije) yoghurt
  • 1 tl wasabi
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen. Doe er eventueel wat olie door om plakken te voorkomen.
  • Kook de tuinbonen en doperwtjes in 4 minuten beetgaar.
  • Snijd de halloumi in stukjes en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Bak de halloumi tot ze goudbruin kleuren.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de avocado in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes.
  • Meng de rucola, avocado, radijs, halloumi en boontjes door de gekookte pasta. Schep daarna de dressing erdoor en knijp er nog wat extra citroensap over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

KLEURRIJKE LUNCH BROODJES MET EDAMAME BOONTJES

Toast met geplette edamame boontjes, ik ben echt groot fan! En het levert je ook nog flink wat plantaardige eiwitten. Daarnaast kan je toppings lekker afwisselen met fruit uit het seizoen!
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Porties 1 persoon

Equipment

  • Broodrooster

Ingrediënten
  

  • Twee sneden (glutenvrij) brood
  • Edamame bonen, geplet
  • Feta, verkruimeld
  • Radijsjes, in plakjes
  • Aardbeien, in plakjes
  • Citroensap

Instructies
 

  • Toast je brood in de broodrooster.
  • Snijd de radijs en aardbeien. Plet de edamame met een vork. Ik doe dit redelijk grof, maar je kunt ze zo fijn pletten als jij lekker vind.
  • Beleg je toast met de boontjes, verkruimel de feta hierover en beleg met de plakjes radijs en aardbeien.
  • Knijp er tot slot wat citroensap overheen. Geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “3x heerlijke frisse voorjaarsrecepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept