Kook 750 mililiter water en los hierin het bouillonblokje op.
Maak de peultjes schoon door de uiteinden er af te snijden en rasp de wortelen schoon. Snijd de wortelen in plakjes van een halve centimeter. Kook de groenten samen in een pan beetgaar (ongeveer 3 minuten). De groenten mogen een bite houden!
Verwarm een scheutje olijfolie op middelhoog vuur in een hapjespan en fruit hierin de ui. Als de ui glazig wordt voeg je de risottorijst toe en bak je deze 2 minuten mee.
Blijf de risottorijst roeren en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Het duurt ongeveer 20 minuten (op laag tot matig vuur) tot de risottorijst alle bouillon heeft opgenomen. Roer door tot de rijst gaar is.
Voor de garnalen verwarm je ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook in de pan uit en voeg vervolgens de garnalen toe. Roerbak ze 4 minuten.
Rasp de parmezaanse kaas door de risotto en voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. Rasp de schil van een halve citroen en meng deze ook door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Als laatste voeg je de doperwten, beetgare wortelen en peultjes toe en verwarm je deze 2 minuten mee.
Serveer de risotto op twee diepe borden en garneer met de garnalen. Knijp hier nog wat citroensap over uit. Eetsmakelijk!