Ga terug
+ servings

4X EASY BROODBELEG!

Bij de recepten staat voor hoeveel personen de portie is. Van de rode pesto maak je bijvoorbeeld direct een heel potje. Maar deze pesto is dan ook op meerde manieren te gebruiken! Als basis voor je zelfgemaakte pizza bijvoorbeeld, als extra pit door een lasagne of gebruik hem bij de borrel op een toastje met wat zachte geitenkaas.
Porties 4 personen

Equipment

  • Voor de rode pesto spread heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Ingrediënten
  

Eiersalade (2 pers.)

  • 4 (volkoren) boterhammen
  • 2 gekookte eieren
  • ca. 5 cherrytomaten in vieren
  • 1 tl mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • Verse bieslook naar smaak
  • Peper & zout naar smaak

Voor een flinke pot rode pesto spread

  • 180 gram zongedroogde tomaten
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Blaadjes van 1 basilicum plant
  • 90 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Avocadospread (1 pers.)

  • 2 (volkoren) boterhammen
  • 1/2 avocado geprakt
  • 1 el griekse yoghurt
  • 2 radijsjes in plakjes
  • Peper & zout
  • Optioneel: paprikapoeder

Pittige pindakaas! (1 pers.)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 3 el Pindakaas (100%)
  • 1/4 komkommer in plakjes
  • 1 tl sambal

Instructies
 

Eiersalade

  • Kook de eieren in c.a. 6 minuten medium hard. Snijd de cherrytomaten in vieren en prak de gekookte eieren fijn met een vork. Meng vervolgens alle ingrediënten en breng op smaak met de bieslook, peper en zout. Toast eventueel je boterhammen en besmeer met de eiersalade.

Rode pesto spread

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of in de beker van de staafmixer en meng tot een fijne pesto.Bewaar de rode pesto in een afsluitbare pot.

Avocadospread

  • Rooster de boterhammen in een broodrooster.Prak de avocado en meng met de yoghurt, peper, zout en eventueel paprikapoeder. Snijd de radijsjes en beleg je boterhammen met de avocadospread en plakjes radijs.

Pittige Pindakaas

  • Meng de pindakaas met de sambal en besmeer hier je boterhammen mee.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze op de pindakaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!