4X EASY BROODBELEG!
Bij de recepten staat voor hoeveel personen de portie is. Van de rode pesto maak je bijvoorbeeld direct een heel potje. Maar deze pesto is dan ook op meerde manieren te gebruiken! Als basis voor je zelfgemaakte pizza bijvoorbeeld, als extra pit door een lasagne of gebruik hem bij de borrel op een toastje met wat zachte geitenkaas.
Eiersalade (2 pers.)
- 4 (volkoren) boterhammen
- 2 gekookte eieren
- ca. 5 cherrytomaten in vieren
- 1 tl mayonaise
- 1 el kappertjes
- Verse bieslook naar smaak
- Peper & zout naar smaak
Voor een flinke pot rode pesto spread
- 180 gram zongedroogde tomaten
- 60 gram ongezouten cashewnoten
- 140 gram tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook geperst
- Blaadjes van 1 basilicum plant
- 90 ml olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Avocadospread (1 pers.)
- 2 (volkoren) boterhammen
- 1/2 avocado geprakt
- 1 el griekse yoghurt
- 2 radijsjes in plakjes
- Peper & zout
- Optioneel: paprikapoeder
Pittige pindakaas! (1 pers.)
- 2 volkoren boterhammen
- 3 el Pindakaas (100%)
- 1/4 komkommer in plakjes
- 1 tl sambal
Avocadospread
Rooster de boterhammen in een broodrooster.Prak de avocado en meng met de yoghurt, peper, zout en eventueel paprikapoeder. Snijd de radijsjes en beleg je boterhammen met de avocadospread en plakjes radijs.