Ga terug
–+ servings

VEGETARISCHE STAMPPOT MET ZOETE AARDAPPEL, RUCOLA EN HALLOUMI

Ouderwetse stamppot in een nieuw jasje. Een vegetarische stamppot waarin je het vlees of vleesvervanger niet mist.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Porties 3 personen

Equipment

  • Grillpan of apparaat

Ingrediënten
  

  • 1 kg zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 85 gram rucola
  • 225 gram halloumi in plakken van ca. 1 cm dik
  • ca. 100 gram zongedroogde tomaten in dunne plakjes
  • 1 el rasp van en sinaasappel
  • 1 el kruidenazijn van Tromp & Rueb
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • Scheutje (plantaardige) kookroom optioneel

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. groot. Kook de zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen een grillpan of apparaat. Snijd de halloumi in plakjes en grill in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin. Als de halloumi klaar is laat je hem iets afkoelen zodat je hem makkelijk in dunne reepjes kunt snijden.
  • Giet de zoete aardappel af en stamp fijn met een stamper of gebruik een vork als je geen stamper in huis hebt.
  • Voeg nu eventueel een scheutje kookroom toe en meng goed. Voeg ook de rucola (in delen) toe. Meng goed zodat de rucola slinkt.
  • Tot slot meng je de zongedroogde tomaten, kruidenazijn, gesneden halloumi en rasp van de sinaasappel toe. Breng op eventueel nog op smaak met een snufje peper. In dit gerecht is het niet nodig om zout toe te voegen. De halloumi is van zichzelf al zoutig genoeg!
  • Serveer in diepe borden en verkruimel de walnoten erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!