Ga terug
+ servings

SINAASAPPEL CHOCOLADE MUFFINS

De combinatie van sinaasappel en chocolade... Goddelijk! Met deze muffins kun je ook makkelijk variëren. Voeg bijvoorbeeld in plaats van cacao een flinke snuf kaneel en stukjes pure chocolade toe. Of ga voor sinterklaas sferen door stukjes pepernoot en koek- en speculaaskruiden toe te voegen.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 2 el rasp van een sinaasappel
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 15 gram kokosolie
  • 75 gram kokossuiker, rietsuiker of suikervervanger
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar
  • Rasp de sinaasappel en pers vervolgens de helft uit. Dit kan je gewoon doen met je handen. Geen pers voor nodig!
  • Meng in een grote kom alle natte ingrediënten met elkaar.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar. Prik er even in met een satéprikker om te kijken of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn ze klaar!
  • Laat even goed afkoelen voordat je uit de muffin vormpjes haalt. Ik weet hoe moeilijk dat is ;) Maar zo voorkom je dat de muffins blijven plakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!