Chocolade muffins met sinaasappel

Op zoek naar een heerlijk bak recept om de donkere herfst- en winterdagen door te komen? Dan heb ik een heerlijk recept voor je!

Deze muffins zijn eenvoudig glutenvrij te maken en door het gebruik van kokosyoghurt zijn ze ook nog eens lactosevrij.

Samen met Melissa van Lislovescooking ging ik tijdens de eerste lockdown aan de slag met ons eerste e-book. Het idee? Heerlijke brunch gerechten voor de paasdagen die we destijds thuis moesten doorbrengen. Nu zitten we alweer een tijdje in de tweede lockdown en hebben we te maken met nieuwe uitdagingen en spanningen.. Hoe gaan we Sinterklaas en Kerst vieren? Mogen we met de familie bij samen komen of kan dat toch niet?

En hoe fijn is het om even uit je hoofd te komen en lekker aan de slag te gaan met deze chocolade muffins met een vleugje sinaasappel? Het recept is voor zes muffins, maar je kunt de ingrediënten uiteraard verdubbelen zodat je ze lekker uit kan gaan delen aan buren, familie of vrienden die ook zeker toe zullen zijn aan een heerlijke verwennerij!

En ben je nieuwsgierig naar ons allereerste e-book? Die download je hier!

SINAASAPPEL CHOCOLADE MUFFINS

De combinatie van sinaasappel en chocolade… Goddelijk! Met deze muffins kun je ook makkelijk variëren. Voeg bijvoorbeeld in plaats van cacao een flinke snuf kaneel en stukjes pure chocolade toe. Of ga voor sinterklaas sferen door stukjes pepernoot en koek- en speculaaskruiden toe te voegen.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 2 el rasp van een sinaasappel
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 15 gram kokosolie
  • 75 gram kokossuiker, rietsuiker of suikervervanger
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar
  • Rasp de sinaasappel en pers vervolgens de helft uit. Dit kan je gewoon doen met je handen. Geen pers voor nodig!
  • Meng in een grote kom alle natte ingrediënten met elkaar.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar. Prik er even in met een satéprikker om te kijken of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn ze klaar!
  • Laat even goed afkoelen voordat je uit de muffin vormpjes haalt. Ik weet hoe moeilijk dat is 😉 Maar zo voorkom je dat de muffins blijven plakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept