Verrassend, voedend en verwarmend havermout ontbijt
Dit ontbijt zal je versteld doen staan. Door de toevoeging van Kardemom en bloemkoolrijst is dit zeker niet je standaard havermout ontbijt, maar och wat is dit een aanrader. Als je dan ook nog even de tijd neemt om een portie chiajam te maken is dit ontbijt echt een feest!
- 40 gram (glutenvrije) havermout
- 25 gram bloemkoolrijst uit de diepvries
- 1/2 banaan geprakt
- 150 ml amandelmelk ongezout
- 1 tl kaneel
- 1 tl Kardemom
Doe de havermout samen met het de bloemkoolrijst, amandelmelk, kaneel en kardemom in een steelpannentje en breng langzaam aan de kook.
Voeg de geprakte banaan toe en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Wordt de havermout te droog? Voeg dan een klein scheutje water toe.
Schep de havermout in een kom en garneer met de toppings. De chiajam en pindakaas zijn wat mij betreft echt een must, zoveel romigheid en voedingsstoffen die je hiermee toevoegt!