Vegetarische lasagne met gegrilde aubergine
Dit heerlijke recept is echt comfortfood! Perfect voor in de weekenden als je net wat meer tijd hebt om in de keuken te staan. Altijd goed om een grote schaal lasagne op tafel te toveren voor vrienden en familie, yum!
Vegetarische lasagne met gegrilde aubergine
Heerlijk comfort food voor in het weekend. En stiekem hartstikke gezond door de grote hoeveelheid groenten. Tegenwoordig maak je lasagne heel eenvoudig glutenvrij door glutenvrije lasagne bladeren te gebruiken. Je eet van deze lasagne met 4-6 personen. Heerlijk om te serveren met een stokbroodje en groene salade.
Equipment
- ovenschaal, grillpan
Ingrediënten
- 1 teen knoflook geperst
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in ronde plakken
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- 125 ml (plantaardige) crème fraîche
- 250 gram verse of glutenrvije lasagnebladen
- 75 gram parmezaanse kaas geraspt
- 75 gram mozzarella in fijne reepjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 bakje verse basilicum
- 2 el balsamicoazijn
- Extra: olie om te bakken en keukenzout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met olijf- of kokosolie.
- Snijd de ui en knoflook fijn, de paprika en courgette in blokjes en de aubergine in ronde plakken.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg daarna de paprika en de courgette toe en bak even mee. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de tomatenblokjes en balsamicoazijn toe en laat zachtjes pruttelen.
- Terwijl je de saus laat pruttelen bestrooi je de plakken aubergine aan een kant met wat keukenzout. Verhit ondertussen een scheutje olie in een grillpan. Dep de aubergine droog met keukenpapier (het vocht trekt uit de aubergine door het zout) en bak in ca. 2 minuten in je grillpan op middelhoog vuur aan beide kanten. Druk plat met een spatel zodat ze goed zacht worden.
- Haal de saus van het vuur en meng de crème fraîche door de saus.
- Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hier vervolgens een paar plakken gegrilde aubergine, stukjes mozzarella en bascilicum overheen en sluit af met een laag lasagnebladen. Herhaal dit een aantal keer en sluit af met een laagje tomatensaus. Bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas.
- Zet de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven en bak tot de randjes goudbruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!