Chia overnight oats
Een geweldig ontbijt om mee te nemen of als makkelijke lunch voor als je onderweg bent. Door de combinatie van vetten, koolhydraten en eiwitten geeft deze maaltijd je langere tijd een verzadigd gevoel.
De combinatie van rood fruit, pindakaas en kokosyoghurt vind ik persoonlijk echt fantastisch, maar je kunt ook lekker variëren met een andere notenpasta zoals cashewnotenpasta of kies voor sojayoghurt.
Tip: verdubbel de hoeveelheid en zet direct voor 2 dagen je ontbijt klaar.
CHIA OVERNIGHT OATS MET ROOD FRUIT, KOKOSYOGHURT EN PINDAKAAS
Ideaal om te maken in een lege pindakaas pot of andere pot van glas zoals een weckpot. Een handige meeneem beker kan natuurlijk ook!
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 2 el chiazaad
- handje rood diepvriesfruit
- 1 tl kaneel
- 1 el kokosyoghurt of kwark
- 200 ml water
- om te serveren; pindakaas, extra kokosyoghurt, blauwe druiven en kokosrasp
Instructies
- Meng de avond van tevoren alle ingrediënten in een kleine weckpot of handige meeneem beker.
- Kijk even hoeveel water je toe moet voegen. De havermout moet volledig onder water staan. Roer goed door en zet vervolgens weg in de koelkast.
- De volgende ochtend pak je het ontbijt uit de koelkast, roer je hem nog even door en serveer je de chia pudding met een lepel pindakaas, kokosyoghurt, blauwe bessen en (geroosterde) kokosrasp.
- Note: als hij te droog is geworden in de koelkast doordat de havermout en chia pudding al het vocht hebben opgenomen voeg je de volgende ochtend nog een beetje water toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!