Eenpans Paella met gamba’s en kleurrijke groenten
Dat gele rijst zo smaakvol was wist ik niet voordat ik deze paella maakten. Wat een verassing! In combinatie met de groenten is deze paella een van mijn favo gerechten geworden, qua looks en qua smaak…
Eenpans Paella met gamba’s
Echt het zonnetje op je bord! Ik word zelf ontzettend blij van deze kleurrijke paella waarvoor je slechts een pan nodig hebt. Hij is ook nog een gezond en voedzaam. Een aanrader voor een swoele zomeravond of als je zelf het zonnetje in huis wilt halen. De ingrediënten zijn voor 2 grote of 3 kleinere porties.
Ingrediënten
- 12 (knoflook)gamba’s uit de diepvries
- 150 gram gele rijst
- 600 ml groentebouillon 1 el bouillonpoeder of 1/2 blokje
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 kleine puntpaprika’s gehalveerd en in reepjes
- 2 middelgrote tomaten in blokjes
- 75 gram doperwten diepvries
- 100 gram sperziebonen gehalveerd
- 4 takjes peterselie fijngehakt
- 1 citroen
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- bosuitje en extra peterselie ter garnering optioneel
Instructies
- Snijd alle groenten in het juiste formaat zoals hierboven beschreven.
- Kook 600 ml water en voeg de bouillon toe, zet even weg.
- Verwarm een scheut olie in een grote (wok)pan en fruit de ui op matig vuur. Voeg na ca. 2 minuten de knoflook en peper toe, samen met de kurkuma, komijnzaad en paprikapoeder.
- Voeg na ca. 3 minuten de puntpaprika, tomaten, en sperziebonen toe samen met de gele rijst. Voeg als laatste de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten pruttelen tot het vocht is opgenomen.
- Als het vocht is opgenomen voeg dan de garnalen toe en kook ca. 5 minuten tot ze van binnen roze zijn. Wel even checken!
- Voeg als laatste de doperwten toe en laat 2 minuten meekoken. Vervolgens maak je de paella af met het sap van 1 citroen en eventueel fijngesneden peterselie. Eetsmakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!