Zelf hummus maken, het geheim!

Wat ben ik blij met mijn nieuwste ontdekking! Ik heb al zo vaak hummus geprobeerd te maken en iedere keer is het net niet het resultaat wat ik wil hebben. Hij is toch iedere keer weer net wat minder smeuïg en smaakvol als dat ik hem vers op de markt koop. Maar wat ik nu heb ontdekt… Er gaat een wereld voor me open!

Zelf hummus maken

Ik heb al heel wat experimenten gehad, met geweekte kikkererwten, kikkererwten uit pot, het toevoegen van koud water… Maar toch was het net niet het gewenste resultaat en vond ik hem altijd wat droger dan ik eigenlijk zou willen. Daardoor ging ik experimenteren met bieten, kokos en kerriekruiden voor extra romigheid en smaak. Dat werkte goed, maar toch bleek het knagen dat het me niet lukte om ‘Natural Hummus’ echt goed te krijgen…

Tot dus mijn meest recente ontdekking: het toevoegen van het vocht van de kikkererwten! Wat een ontdekking! De smaak, structuur… Het is precies zoals ik hummus het liefst eet. Zonder toevoegingen, maar met pure ingrediënten zoals sesampasta (tahin), olijfolie van goede kwaliteit, knoflook en natuurlijk kikkererwten.

Verder heb je een goede blender of keukenmachine nodig en that is it.

Ga je dit recept ook maken? Dan ben ik heel erg benieuwd naar je ervaring!

Homemade hummus

Deze hummus is echt een winnaar! Hij is romig van structuur en vol van smaak. Dit basis recept kan je verder gebruiken om mee te variëren door bijvoorbeeld bieten of mango toe te voegen of verschillende kruiden zoals kerrie of Ras el Hanout.
Bereidingstijd 20 min
Gang lunch, Tussendoortje
Porties 8

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 350 gram kikkererwten liefst glas ivm BPA in blik
  • aquafaba het vocht van de kikkererwten
  • 4 el witte tahin Sesampasta
  • 3 el Olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 limoen het sap
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • peper en zout naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak, ter garnering
  • Handje verse peterselie of koriander ter ganering

Instructies
 

  • Het vocht van de kikkererwten heb je nodig om deze hummus romig te krijgen. Je vangt het vocht van de kikkererwten dus op in een kom. Pak een kom en leg hier een zeef in. Doe de kikkererwten in de zeef en vang het vocht op in de kom eronder.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Doe de kikkererwten, het vocht van de kikkererwten samen met alle andere ingrediënten in de je blender en meng tot een gladde massa.
  • Proef en breng op smaak met peper, zout, eventueel wat extra limoensap, olijfolie of paprikapoeder. Laat je smaakpupillen hun werk doen!
  • Schep in een kommetje en garneer met extra (lijnzaad)olie, paprikapoeder en verse kruiden. Eventueel kan je nog wat kikkererwten bovenop leggen om het schaaltje mooi op te maken. Heerlijk om te dippen met komkommer, wortel of pita of als beleg op brood, een wrap of door een salade. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 comment

Recente berichten

One thought on “Zelf hummus maken, het geheim!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept