Warme havermout met gekarameliseerde appel
Een geweldig ontbijt of lunch gerecht voor op sportieve dagen. Dit gerecht zorgt voor de nodige energie, een verzadigd gevoel voor de langere termijn en is bovendien heel erg lekker.
Ook aan de slag met dit voedzame havermout ontbijtje met gekarameliseerde appel en peer? Het recept vind je hieronder!
KOKOS HAVERMOUTPAP MET GEKARAMELISEERDE APPEL EN PEER
Een voedzaam ontbijt of lunch recept voor op dagen dat je lekker sportief bent of gaat zijn. Dit gerecht geeft je een verzadigd gevoel door de combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten.
Ingrediënten
- 60 gram havermout
- 75 gram bloemkoolrijst
- 100 ml kokosmelk
- 150-200 ml water
- Ca. 1 eetlepel kaneel
- 1/2 appel in blokjes
- 1/2 peer in blokjes
- 1 tl honing
- Topping: geroosterde kokosvlokken
Instructies
- Snijd de appel en peer in blokjes en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Doe hier de appel en peer samen met een klein scheutje water en een flinke snuf kaneel in. Bak gedurende 3 minuten tot het fruit zacht begint te worden. Voeg nu 1 tl honing toe en meng goed door. Als het fruit goed zacht en licht stroperig is zet je het vuur uit.
- Zet nu een steelpannetje op middelhoog vuur en doe hier de havermout, bloemkoolrijst, kokosmelk en het water in. Breng aan de kook en roer regelmatig door. Voeg een flinke snuf kaneel toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes koken.
- Blijft de bloemkoolrijst te hard terwijl het vocht al is opgenomen? Voeg dan nog wat extra water toe.
- Houd je van zoet? Dan voeg je eventueel nog een klein scheutje honing toe aan de pap.
- Serveer met het gebakken fruit en eventueel geroosterde kokos. Je kunt eventueel ook nog cacao nibs toevoegen, die smaken hier ook ontzettend lekker bij!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!