Makkelijke plantaardige trifle
Deze makkelijke trifle is een heerlijk dessert voor een feestelijke gelegenheid zoals de kerstdagen, oud & nieuw of een verjaardagsdiner. De ideale afsluiter als je iets op tafel wilt zetten wat geschikt is voor een vegan en of glutenvrij eetpatroon.
Een feestelijk, makkelijk, plantaardig en glutenvrij dessert
Dit dessert laat zien dat het allemaal kan in 20 minuten. Je kunt makkelijk variëren door de blauwe bessen te vervangen door cranberry’s of rood fruit. Voeg ook gerust naar smaak je eigen favoriete chocolade toe. Heb je een uitgebreide brunch of lunch? Serveer deze trifle dan in kleine glaasjes als feestelijk einde bij de koffie of thee.
Opzoek naar meer glutenvrij en plantaardige desserts? Deze chocolade cake of granola bites zijn een feestelijke afsluiter van iedere gelegenheid.
Makkelijke en plantaardige trifle
Een feestelijk toetje dat je zonder al te veel moeite op tafel tovert. Ideaal om van tevoren alvast klaar te maken zodat je op de dag zelf lekker je handen vrij hebt. Ook ideaal voor gasten die vegan eten.
Ingrediënten
- 500 ml plantaardige yoghurt bv. kokosyoghurt
- 250 gram blauwe bessen diepvries
- 1 stokje kaneel
- 1 el Chinese 5 spice kruiden
- 2 druppels vanille aroma
- 100 gram Leev zaden- en pittenmix
- 50 gram pure chocolade evt. met nootjes
- blauwe bessen ter ganering
Instructies
- Doe de blauwe bessen met het kaneelstokje, kruiden en vanillearoma met een klein scheutje water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de blauwe bessen mooi zacht zijn en er een dikke compote is ontstaan.
- Verdeel 2/3 van de zaden- en pittenmix over de glazen en verdeel hier de helft van de plantaardige yoghurt over. Schep er vervolgens 2/3 van de blauwe bessen compote over en daarna nog een laagje yoghurt.
- Top af met de overgebleven compote, zaden- en pittenmix, blauwe bessen en de pure chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!