Kleurrijke sushi bowl met tempeh
Met deze sushi bowl, of eigenlijk geef ik er liever de naam Buddah bowl aan, geef je jezelf alles wat je nodig hebt voor een ontspannen gevoel. Klinkt een beetje gek? Je ontspannen voelen na het eten van deze bowl? Dat snap ik! Ik leg het even kort uit.
Je lichaam voeden in plaats van vullen
Door je lichaam te voeden geef je jouw lichaam de nodige vitaminen en mineralen om optimaal te functioneren, maar voeding heeft ook een impact op je mentale gezondheid. Voel je je gestresst en onrustig of heb je drukke dagen voor de boeg dan is het mogelijk om door middel van de juiste voeding meer rust te ervaren. En daar is deze Buddah bowl een perfect voorbeeld van!
Door de combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten zorgt deze bowl dat je een goed en gevuld gevoel hebt na het eten. Geen opgeblazen of gejaagd voel, maar juist een voldaan gevoel en rust. Deze rust werkt ook door in je mind. De juiste voeding kan ontzettend veel voor jou beteken, zowel lichamelijk als mentaal.
Wil jij meer leren over hoe voeding voor jou kan helpen om meer rust te vinden in body en mind? Je kunt mij altijd even benaderen via Lucy@yourmealplanners.nl voor een gratis kennismakingsgesprek.
KLEURRIJKE BUDDAH BOWL MET TEMPEH
Ingrediënten
- 100 gram zilvervliesrijst
- 200 gram verse zeewier
- 75 gram rode kool fijngesneden
- 100 gram verse edamame boontjes
- 2 kleine zoete aardappels in blokjes
- 1/2 komkommer in stukjes
- 1 bakje tempeh (bijv. Bumi tempeh op basis van lupine bonen)
Voor de dressing
- 3 el tahin
- 1 el yoghurt of magere kwark
- Scheutje water
- Sap van een halve citroen
- 1 tl harissa, sambal of pittige chutney
- 1 teentje knoflook geperst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappel, snijd in blokjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zwarte peper. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep dan om en zet nog 10 minuten terug
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Snijd de komkommer in blokjes en de rode kool in dunne reepjes.
- Verwarm een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de tempeh ca. 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Pak twee diepe borden en leg daar alle ingrediënten in. Serveer deze prachtige, kleurrijke bowl met de dressing en geniet.