Wentelteefjes van paasbrood

Eten weggooien gaat er bij mij echt niet in en daarom ging ik met het overgebleven glutenvrije paasbrood dat ik voor deze paasdagen maakte aan de slag met wentelteefjes en wel met de lekkerste eitjes van Blije kip eieren!

En dit was me toch een verwennerij!

Vanwege ophokplicht ben ik deze paasdagen nog bewuster van de eieren die ik koop, bijna alle vrije uitloop eieren zijn nu namelijk scharreleieren. Hierdoor zijn (bijna) alle eieren die voorheen met twee sterren van het Beter Leven Keurmerk bekroond werden, nu tijdelijk met één ster bekroond. Maar gelukkig zijn de Blije Kip Witjes nog steeds met drie sterren bekroond.

Heb je een restje (paas)brood over? Dan is dit recept ideaal om voedselverspilling te voorkomen. Win win want ik weet zeker dat je er enorm van gaat genieten!

Het recept van deze wentelteefjes vind hieronder!

WENTELTEEFJES VAN (GLUTENVRIJ) PAASBROOD

Je kunt deze wentelteefjes maken van ieder (glutenvrij) brood wat je maar over hebt, maar zelf vind ik het vooral heel erg lekker met krenten- muesli of paasbrood omdat de rozijnen dan al het natuurlijke zoetje geven. Gebruik je gewoon brood dan kan je aan het beslag een beetje kokosbloemsuiker toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneden (paas)brood
  • 2 eieren (witjes van blije kip eieren)
  • 100 ml sojamelk
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom

Om te serveren

  • (plantaardige) kwark
  • Kokosrasp
  • Vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien en druiven

Instructies
 

  • Meng de eieren, plantaardige melk, kaneel en kardemom met een vork of garde.
  • Verwarm een scheutje (kokos)olie in een koekenpan en verwarm goed.
  • Wentel het brood een paar keer door het eimengsel en leg dan in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. Als het ei begint de klaren zijn je wentelteefjes klaar.
  • Serveer met (plantaardige) kwark en vers fruit en enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept