Woktober! Mijn ervaring met de Wokarang van BK + recept voor een Oosterse vega wokschotel

Woktober?! Heb jij er al eens van gehoord? Voor mij een heel nieuw begrip waar ik helemaal zin in heb en wat mij betreft perfect passend bij de herfst. De hele maand oktober staat namelijk in het teken van wokken. Ik zie het helemaal voor me… Verwarmende en kruidige gerechten met heerlijke seizoensgroenten uit de wok… Kom maar door!

Zelf vind ik wokken echt ideaal. In een handomdraai voeg je lekker veel groenten toe, het is snel klaar en bomvol smaak. Daarnaast is de wokpan makkelijk in gebruik en levert het geen gedoe op met afwassen. Wat wil je nog meer na een lange werkdag?

De afgelopen week ging ik aan de slag met het testen van een van de wokpannen van BK, De Conical Deluxe Wokarang met Chinese wokspatel. Mijn eerste indruk? Wow wat een bolide! Hij staat te shinen in mijn nieuwe keuken!

Voor mij is deze pan op alle vlakken een hele nieuwe ervaring aangezien ik pas 2 weken op inductie aan het koken ben. Ik ben dus nog volop in de leer wat betreft koken op inductie, maar ik moet zeggen dat het mij beter bevalt dan verwacht! Of misschien komt dat door de nieuwe wokpan…

In ieder geval heb ik het wokken helemaal ontdekt! Met één beweging met de spatel laat ik de ingrediënten terugvallen in de wok. En zonder de wok op te hoeven te tillen, zo fijn! Dit is niet alleen ideaal voor je inductieplaat, maar ook perfect omdat de temperatuur in de wok constant hoog blijft, en daar draait het allemaal om bij goed wokken. En nog een voordeel: de inductieplaat blijft schoon!

Ik hoop de rest van de maand nog meer te gaan ontdekken met deze wokinnovatie en lekker te experimenteren met verschillende Oosterse wokgerechten.

Vegetarisch wokgerecht met champignons

Voor deze samenwerking met BK ging ik aan de slag met een Oosters, vegetarisch wokgerecht met champignons, sugarsnaps, doperwten en een zelfgemaakte zoet zure saus. Het fijne van dit gerecht is dat je in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel tovert.

En ook daarna is het een pretje want de wokpan is naar mijn mening heel makkelijk schoon te maken. En dat is voor mij nu wel extra fijn aangezien ik in mijn nieuwe keuken nog geen vaatwasser heb! Bij dit gerecht zaten er geen restjes vast* waardoor ik de wok eenvoudig af kon wassen met het wasmiddel dat ik normaal ook gebruik. Ik spoelde hem even na met heet water en droogde hem af met een schone theedoek. En hup binnen een paar minuten stond hij weer te shinen in de keuken!

*Heb jij wel last van vastgezette resten in je wok? Je kunt ze het beste verwijderen door even te weken met heet water waaraan wat afwasmiddel is toegevoegd. Daarna kan je hem gewoon afwassen en afdrogen op de manier die bij mij ook werkte.

Benieuwd naar mijn eerste Woktober gerecht? Lees dan snel verder!

Oosterse vega wokschotel

Dit vegetarische wokgerecht zit bomvol groenten, is vol van smaak door de combinatie van zowel zoete, pittige als zoutige smaken. Je kunt zelf kiezen hoe pittig je hem maakt waardoor dit gerecht ook geschikt is voor kinderen. Zeker als je de rozijnen door de rijst toevoegt. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 120 gram basmatirijst
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250 gram kastanjechampignons gehalveerd
  • 250 gram mini champignons (of, als deze niet te krijgen zijn, een ander soort champignons naar keuze)
  • 200 gram sugar snaps
  • 150 gram (diepvries) doperwten
  • 2 tl sambal manis meer als je van pittig houdt
  • flinke scheut ketjap manis
  • scheutje sojasaus
  • 1 el honing

Optioneel

  • rozijnen voor door de rijst
  • handje ongezouten gemengde noten ter garnering

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt eventueel een handje rozijnen toevoegen voor nog meer smaakvariatie in dit gerecht.
  • Verwarm een scheutje olie in de wokpan en verwarm goed. Bak hierin de ui aan en voeg vervolgens de knoflook toe. Pak even kort mee voordat je de champignons toevoegt. Roerbak c.a. 3 minuten op hoog vuur (gas).
  • Zet het vuur (gas) nu iets zachter en voeg de sugar snaps en doperwten toe. Roerbak c.a. 3 minuten.
  • Vervolgens voeg je de ketjap manis, sambal, sojasaus en honing toe. Meng goed en zet het vuur (gas) eventueel nog even iets hoger zodat alles lekker kan wokken.
  • Na een paar minuten is je gerecht ready to serve!
  • Heerlijk om er wat noten overheen te verkruimelen voor een lekkere bite. Enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Note: deze blogpost betreft een samenwerking met BK.

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept