Gezonde quinoa lunchsalade
Quinoa is zo een fijn graan. Het is van nature glutenvrij, leent zich zowel voor koude als warme gerechten en is rijk aan eiwitten, bevat vitamine B, vezels en verschillende mineralen zoals: ijzer, calcium, zink en magnesium.
De nootachtige smaak van quinoa vind ik heerlijk en geeft echt een bite. Perfect om te gebruiken voor een voedzame lunchsalade zoals deze.
Wil je meer lezen over quinoa? In dit blog vind je 5 verrassende vegetarische recepten met quinoa.
Voor deze salade gebruik ik een vegan pesto van Puro. Deze vind ik zelf erg smaakvol. Je kunt deze salade ook prima als lichte avondmaaltijd eten met een gebakken visje of (vega) burger.
De salade bewaar je maximaal 2 dagen in de koelkast.
QUINOA SALADE MET MOZZARELLA BALLETJES EN PESTO
Deze hoeveelheid is voor twee porties en leent zich ideaal voor een mealprep. Wil je met twee personen twee dagen genieten van een gezonde lunch dan verdubbel je de hoeveelheden. De ideale voorbereiding op een drukke werkweek!
Ingrediënten
- 100 gram gekleurde quinoa
- 200 gram (gekleurde) cherrytomaten
- 1/2 komkommer of 100 gram mini komkommer in kleine stukjes of plakjes
- 150 gram mini mozzarella
- 2 el vegan pesto
- handje verse bassillicum
- handje pijnboompitten
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Snijd alle overige ingrediënten in kleine stukjes.
- Meng alles met elkaar tot een heerlijke, smaakvolle salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!