8 tips voor een gelukkig leven in lockdown

Corona doet veel met de mens. Op allerlei niveaus en voor iedereen heeft Corona op de een of andere manier impact. Je werkt vaker thuis, hebt minder momenten alleen of bent juist veel vaker alleen. We ervaren met zijn allen minder vrijheid en hebben een hoop regels waar we ons opeens aan moeten houden… Hoe voel jij je hieronder? Sta jij daar bewust bij stil?
Holistisch leven tijdens quarantaine

Misschien voel je dat je uit balans bent en je misschien niet altijd heel gelukkig voelt. Natuurlijk hoef je ook niet altijd 100% gelukkig te zijn, maar het algemene gevoel van blijheid zou in ieder leven wat mij betreft mogen overheersen.
Je bewust worden van je leven op dit moment en meer ‘holisme’ aanbrengen in je leven kan je helpen om om te gaan met de aanpassingen die er de afgelopen maanden van ons zijn gevraagd.
Een holistisch levenswijze kan helpen meer rust en heelheid te gaan ervaren.

Holisme, holistische leven? Wat betekent holistisch precies? Een mooie vertaling en benadering is dat alles één geheel is. Holisme komt van het Griekse woord Holon wat ‘het geheel’ betekent. Uiteindelijk hangt alles met elkaar samen en is alles om die reden ook van invloed op elkaar.
Holisme zegt ons dat alles met elkaar is verbonden, op energetisch, lichamelijk, mentaal en spiritueelniveau. Als wij veel negativiteit ervaren in onze gedachten heeft dat direct invloed op onze energiehuishouding, kunnen we fysiek klachten gaan ervaren en staan we verder af van onze spirituele connectie met de energie om ons heen. We ervaren geen heelheid maar mogelijk vooral onrust en stress.
Zelf geloof ik er oprecht in dat alles wat je eet, hoe je beweegt en hoe je jouw energie verdeelt over de dag ontzettend van invloed is op hoe jij jouw leven ervaart.

Voel jij je tijdens quarantaine een gelukkig gezond mens?

Want ja, we zitten nu misschien meer binnen, hebben we geen ideale werkplek thuis, minder geld te besteden voor gezond eten, geen sport mogelijkheid en minder tot geen sociale afspraken. De FUN is er wel een beetje vanaf.

Ik merk het op bij veel mensen om me heen; het geduld begint op te raken en de lockdown duurt nu te lang. Een holistische benadering en visie in je leven zal je stimuleren met een heldere mindset en meer rust deze periode door te komen.

Samen met yogadocente Yolentha Ram ontwikkelde ik daarom een verrijkend holistisch detox pakket dat je op weg helpt om in deze nieuwe wereld jouw weg en plek te vinden.

Omdat wij iedereen altijd een holistisch leven gunnen geven we jou 8 holistische tips & tricks waar je alvast mee kunt beginnen.

8 tips om gelukkig te blijven in Corona tijd

  1. 20 Minute a Day Routine. Doe 20 minuten per dag iets waar je oprecht blij van wordt of waar je energie van krijgt. Want, ze zeggen, wanneer je minimaal 20 minuten per dag aan je persoonlijke ontwikkeling besteed, je daadwerkelijk verandering en groei kan integreren in je natuurlijke staat van zijn.
  2. Schrijf dagelijks op waar je je dankbaar voor voelt. Tip: download de app Spirit Junky voor inspiratie.
  3. Ons huis is letterlijk onze tempel (net als ons lichaam) en we brengen er op het moment veel tijd door. Reinig je huis daarom regelmatig om de negatieve energie die zich er opbouwt te verwijderen. Tip: kies voor een air diffuser met etherische olie van Geurwolkje of gebruik wierook, salie of heilig hout. Inspireer jezelf met betere natuurlijke producten, kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Betere producten en The Happy Soaps.
  4. Mediteren kan je helpen meer rust en heelheid te ervaren maar het is niet meteen voor iedereen even makkelijk. Als je het een kans wilt geven kun je kiezen voor luistermeditaties op Youtube of via mijn online platform op mijn website. Mediteren kan op ieder moment van de dag, probeer het uit en voel aan wat voor jou het beste werkt.
  5. Ruim je huis op en doe weg wat je al langer dan een jaar of anderhalf jaar niet meer hebt gebruikt. Meer overzicht in je huis betekent meer overzicht in je hoofd. Geef spullen ook eens wat vaker gratis weg als je het kunt missen zonder er iets voor terug te verwachten. Koop geen onnodige dingen en bedenk goed waar je jouw geld aan uitgeeft.
  6. Eet gezonde voeding en matig je porties. Denk aan biologisch, seizoensgebonden en lokale voeding, in plaats van genetisch gemanipuleerde of bewerkte voeding. Haal voldoende groenten en fruit in huis zodat je altijd een gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. Pas dit vaker toe in je leven en je maakt een belangrijk positief verschil. Een goede voorbereiding helpt hierbij. In dit blog deel ik een handige voorraadlijst.
  7. Maak een lijstje van 5 gezonde recepten waar je altijd op terug kunt vallen in moeilijke, chaotische en onrustige tijden. Kies recepten uit met veel kleur, dan is de kans groot dat ze veel verschillende vitaminen en mineralen bevatten, wees creatief!
  8. Misschien wel de belangrijkste: beweeg! Ga iedere dag dag even naar buiten en kies een manier van bewegen uit. Minstens 30 minuten per dag of misschien tussen je werk door een paar keer per dag maar zorg ervoor dat jouw energie kan blijven stromen en je energetisch, fysiek en mentaal niet dichtslibt.

Een paar tips om je op weg te helpen is natuurlijk een mooi begin maar het echt toepassen is iets anders. Wees consequent en daadkrachtig. Zet de knop in je hoofd om en schrijf op waar je mee wilt beginnen, begin klein met één of twee ideeën.

Gun jezelf tijd voor jezelf met een holistische Detox

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met een meer holistische manier van leven?
Dat kan! Ga aan de slag met lichaamswerk aan de hand van een (milde) holistische detox. In mijn detox programma voer je afvalstoffen af en geeft je jouw lichaam de kans om te ontgiften. Hiernaast ga je aan de slag met yoga, meditatie en Pilates lessen om de verbinding met jouw lichaam opnieuw te ontdekken. Dit alles lekker in je eigen tijd! Meer weten? Bekijk hier meer info over het programma of stuur een mail naar Lucy@yourmealplanners.nl

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *