Wat zijn essentiële oliën en hoe helpen ze je om meer rust en balans te vinden?

Essentiële detox olie

Afgelopen zomer kwam ik via Instagram in contact met Juli-an, founder van Habits of Happiness. Door haar kwam ik terecht in de wereld van essentiële oliën. Voordat ik Juli-an ontmoette had ik wel al eens van deze oliën gehoord en was ik er weleens mee in aanraking gekomen, maar eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik ermee moest en wat ik ervan moest denken.. Tot afgelopen zomer dus!

In deze blog neemt Juli-an je mee in de wereld van essentiële oliën en verteld ze meer over deze wondermiddeltjes. Ben jij klaar om een nieuwe wereld te ontdekken? Eén die jou gaat helpen om meer rust en balans te vinden? Die je kan ondersteunen met allerlei fysieke uitdagingen en die zelf kan helpen om je lichaam te reinigen en ontgiften van alle gifstoffen die je dagelijkse binnenkrijgt.

Wat zijn essentiële oliën?

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Juli-an, 33 jaar, ondernemer en sinds vier jaar bezig met essentiële oliën. En ik was, misschien wel net als jij, heel sceptisch over essentiële oliën. Dat zijn toch van die geuren die zo net iets te natuurlijk ruiken? En die worden gebruikt door new age hippies?

Het startte allemaal in september 2017. Een vriendin van me vroeg mij met hen te gaan reizen naar Salt Lake City, Utah in de Verenigde staten. Tja, wie wilt dit nu niet? De mooiste natuur parken van Noord Amerika ontdekken? Ze zei: ‘Gedurende deze reis, waar je ook maar last van hebt, laat het me weten. Dan geef ik je een olie en dan kan je ontdekken of het werkt voor je.’

Ondanks dat ik ben opgevoed met een alternatieve huisarts als vader, pakkingen met Tijm olie en het smeren van Arnica op blauwe plekken, geloofde ik nu niet per se dat je voor elke kwaal een olie zou hebben waar je nu echt iets van zou gaan merken. Zoals je zal vermoeden, was niets minder waar.

Het begon simpel: lavendel olie op een muggenbult. Binnen minder dan één minuut voelde ik de hele muggenbult niet meer… bizar! Voor mij een hele belangrijke: reismisselijkheid. Als ik naast iemand in de auto zit, dan wordt ik erg misselijk. Dit is vaak tijdens mooie reizen als we veel slingerweggetjes nemen. Ik ben dan de hele dag niet lekker en het misselijke gevoel maakt me moe. Ook de medicijnen maken me moe en duf. Het misselijke gevoel kwam ook opzetten tijdens deze reis. En je raad het al: ook hier was een olie voor. Een druppel zengest en een extra druppel gember en binnen minder dan vijf minuten voelde ik me weer de oude. Ik was perplex.

Fysieke en mentale voordelen van essentiële olie

Dit zijn slechts een paar voordelen van fysieke klachten die bij mij verholpen konden worden door het gebruik van de oliën. Ik merkte ook dat ik een soort van hele stabiele rust ervaarde. Eerst dacht ik dat het misschien de plek was met het uitzicht over de natuur en de vallei. Maar later begreep ik dat het de geuren van aardende bomen oliën waren die dagelijks aanstonden in een diffuser. Tot op de dag van vandaag is deze aardende bomen olie, de Vetiver olie, mijn grootste vriend. Ik ben iemand wiens hoofd altijd aan staat. Nieuwe gedachten, plannen en dromen. En soms is het moeilijk om rust te vinden. Deze olie ondersteund me daar enorm bij.

Toen ik thuis kwam wist ik een ding zeker: dit moesten meer mensen weten. Hoe kwam het dat ik dit nog niet eerder had ontdekt. Maar ik was ook bang. Wat zouden mensen wel niet denken. Julian en haar essentiële oliën? Ik was bekend als de ondernemer, de zakelijke vrouw. En ging ik deze oliën nu echt met mensen delen?

Ik begon voorzichtig maar de reacties om mij heen waren hartverwarmend. Vriendinnen die al jaren bepaalde fysieke uitdagingen hadden, belde me op: het werkt?! Hoe kan dit? Meerdere keren ben ik zo geraakt door klanten die me bellen en hun verhalen vertellen. Ja deze diepgang en deze daadwerkelijke toegevoegde waarde brengen in mensen hun leven. Dit was waar ik naar had gezocht de afgelopen tijd. Een eerlijk product, dat mensen echt magie laat ervaren in hun leven. Nu, vier jaar later deel ik nog steeds, elke dag.

Samen met Lucy heb ik dan ook met ontzettend veel plezier de Holistische Detox uitgebreid met een pakket van Essentiële oliën die op fysiek vlak de detox ondersteunen doordat het afvoeren van afval- en gifstoffen efficiënter door je lichaam wordt opgepakt en op mentaal niveau geven ze je meer rust en gronding.

Essentiële olie en detoxen, hoe werkt dat?

Essentiële oliën ondersteunen het detox proces tot op celniveau. Essentiële detox oliën worden door je lichaam direct herkent waardoor ze veel gifstoffen uit ons lichaam onttrekken.

Je lichaam hoeft zelf minder hard te werken om de darmen, huid en hormonen weer in balans te brengen. 

Wat voegt de olie toe aan het Holistische detox pakket? 

Essentiële oliën zijn super geconcentreerd. Eén druppel pepermunt olie staat gelijk aan 28 koppen pepermunt thee. Essentiële oliën versterken het afvoeren van afvalstoffen waardoor het ontgiftende effect van een detox wordt vergroot. Je lijf zal effectiever omgaan met de energie die het beschikbaar heeft om afvalstoffen af te voeren tot op celniveau en daarnaast kunnen zware metalen makkelijker worden afgevoerd.

In onze detox werken we met twee oliën:

Zendocrine olie 
Een mix van jeneverbes, mandarijn, rozemarijn, geranium en cilantro. Helpt om afvalstoffen af te voeren, geeft ondersteuning aan je darmen en helpt hormonen in balans te brengen. Hiernaast geeft de cilantro in deze olie emotionele ondersteuning bij het loslaten van controle. 

Grapefruit olie
Grapefruit ondersteund net als Zendocrine om afval- en gifstoffen af te voeren. Daarnaast geeft hij ondersteuning bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel waardoor je minder behoefte hebt om te snacken. Ook heeft de grapefruit olie een sterke emotionele werking in het proces om je eigen lichaam te leren accepteren.

Voorafgaand aan de Detox krijg je de oliën samen met een uitgebreide uitleg, waaronder de werking op zowel fysiek als emotioneel vlak, thuisgestuurd zodat je het allemaal rustig terug kunt lezen.

Wil jij de werken van de oliën ervaren en je een stuk energieker, lichter in zowel hoofd als lijf en vooral meer connected met jezelf voelen?

Herken je een van deze signalen? Je voelt je onrustig en gestresst? Uit balans? Je ervaart onrust in je darmen of je huid? Dan is deze 7-daagse detox iets voor jou.

Heb je nog vragen over de detox? Stuur dan gerust even een mailtje naar lucy@yourmealplanners.nl.

Veel liefs, Lucy en Juli-an

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *