Courgette pizza met warm gerookte zalm

Be the rebel! De slogan van Magioni pizza en I like it! Soms heb ik het echt even nodig om flink te rebelleren, om juist even niet te doen wat iedereen verwacht en mijn eigen plan te trekken. Ook al blijkt dan achteraf dat het misschien niet te beste, makkelijkste of minste weerstand bood, maar blijkbaar had ik het dan nodig voor mijn eigen ontwikkeling en persoonlijke groei.

Toen ik van Magioni Pizza een pakket thuis gestuurd krijg met een kaartje: ‘Be the rebel!’ kon ik het dan ook niet laten om aan de slag te gaan met een iets wat rebelse pizza, iets waar je misschien niet aan direct zelf aan denkt als je zelf aan de slag gaat met pizza. Hopelijk inspireer ik je om eens wat anders te proberen! En andersom, ik ben ook heel benieuwd wat jou favoriete beleg is op je pizza dat wellicht net even anders is dan normaal? Altijd welkom om een berichtje te sturen op wat voor manier dan ook. Vind ik alleen maar leuk!

Voor deze courgette pizza ging ik ook voor de combinatie, zalm, courgette, edamame boontjes en tot slot voor de bodem… home made rucola pesto gemengd met plantaardige crème fraîche. Kan je ook niet wachten om aan de slag te gaan? Bekijk snel het recept hieronder!

Courgette Pizza Met Warm Gerookte Zalm

Deze pizza is echt hemels door de zelfgemaakte pesto die ik mengde met plantaardige crème fraîche.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Porties 2

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 courgette bodems van Magioni
  • Rucola- pistache pesto (zie hieronder)
  • 3 el (plantaardige) crème fraîche
  • 150 gram warmgerookte zalm
  • Edamame boontjes, naar smaak
  • 1/2 courgette in linten
  • Grote hand rucola
  • handje pistachenoten

Voor de pesto

  • 150 gram rucola
  • 95 gram ongezouten pistachenoten
  • 50 gram Pecorini Romano
  • 50 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Begin met de pesto. Rasp de kaas en pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten in je keukenmachine tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat extra olijfolie, peper & zout toe.
  • Schep vervolgens de crème fraîche samen met ongeveer de helft van de pesto in een steelpannetje en verwarm even op zodat de pesto goed mengt met de crème fraîche.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.Schaaf de courgette in dunne linten met een kaasschaaf.
  • Besmeer de pizza’s met de pesto en beleg vervolgens met de zalm en courgette. Leg ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de edamame, rucola en pistachenootjes over de pizza. Enjoy!

Variatietip

  • De home made pesto is ook lekker op een pizza met gegrilde aubergine, tomaat en parmezaanse kaas. Ook zeker een goddelijke combi, enjoy!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept