Romige eenpansquinoa met Italiaans tintje

Een gezonde, voedzame en vooral heel erg lekkere maaltijd uit één pan? Yes please!

Gezondere eetgewoonten hoeven niet ingewikkeld of tijdrovend zijn en dat laat ik graag zien met eenpansgerechten. Ik vind het zelf echt ideaal!

Voor dit eenpansgerecht met quinoa liet ik mij inspireren door de geliefde Italiaanse keuken en dat resulteerde in dit heerlijke vegetarische gerecht met een basis van limabonen, tomaten en quinoa. Aangevuld met frisse kappertjes, een vleugje citroen en de romige en zachte smaak van ricotta maakt dit recept echt een feest.

Vind jij het idee van een eenpansgerecht ook zo fijn? In dit blog deel ik nog 3 voedzame en eiwitrijke recepten uit één pan: romige eenpanspasta, kleurrijke paella en een Mexicaanse eenpansquinoa.

Romige eenpansquinoa met Italiaans tintje

Een voedzaam, eiwitrijk vegetarische gerecht uit een pan. Makkelijk en toch boordevol smaak door de mooie combinatie aan verse ingrediënten. De leftovers zijn koud heerlijk voor de lunch.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 150 gram (gekleurde) quinoa
  • 300 ml gekookt water + 1 blokje groentebouillon (of 1,5 el groentebouillon poeder)
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 400 gram limabonen
  • 100 gram kappertjes
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • mespuntje chilipeper poeder (gerookt paprikapoeder)
  • 100 ml ricotta
  • 75 gram rucola

Ter garnering

  • Handje verse basilicum
  • 1/2 Citroen in schijfjes
  • Geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de ui, knoflook en paprika.
  • Kook 300 ml water en meng met de groentebouillon.
  • Fruit de knoflook en ui in een scheutje zonnebloemolie.
  • Voeg vervolgens de gele paprika samen met de Italiaanse kruiden, kardemom en chilipeper poeder toe.
  • Voeg vervolgens ook de gepelde tomaten, quinoa en de groentebouillon toe en meng goed door. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa gaar is en al het water is opgenomen. De quinoa is gaar als de ringetjes uit elkaar beginnen te vallen en hij mooi zacht is geworden. Is dit nog niet geval en het water wel al in zijn geheel opgenomen? Voeg dan nog een scheutje extra gekookt water toe.
  • Voeg tot slot de limabonen en kappertjes toe en verwarm nog even 2 minuten mee.
  • Verdeel de rucola in diepe borden en schep er het gerecht op. Serveer met de ricotta, schijfjes citroen, verse basilicum en geroosterde sesamzaadjes. Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept