Food for the soul

Zorg goed voor jezelf! Veelgehoorde en goedbedoelde woorden, maar hoe doe je dat, goed voor jezelf zorgen?
Ik denk dat het begint de tijd nemen om even stil te staan bij jezelf.. Waar heb ik behoefte aan? Wat heeft mijn lichaam nodig? Om echt te luisteren naar je gevoel en je lichaam. Voor mij werkt het om naar binnen te keren en mijn lichaam aandacht te geven. Voor mij staat dit een op een met mijn lichaam voeden in plaats van te vullen én door naar binnen te keren. Maar dit kan voor vele nog steeds een beetje vaag zijn want hoe voed ik mijn lichaam dan? Door alleen maar salade en fruit te eten? En naar binnen keren.. Moet ik dan gaan thuis op een matje gaan mediteren?

Nee!Allereerst, je lichaam voeden is op zoek gaan naar een combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten die ervoor zorgen dat je een goed en gevuld gevoel hebt na het eten. Geen opgeblazen of gejaagd voel, maar juist een voldaan gevoel en rust. Deze rust werkt ook door in je mind.. En daar vind je meteen de eerste connectie tussen Body & Mind. Voeding doet zoveel meer dan alleen zorgen dat je gevuld bent en weer door kunt gaan… Ik zou hier nog 1000 woorden aan kunnen wijden, maar in dit blog doe ik dat. Vinden jullie dat leuk dan hoor ik dat graag natuurlijk, want het is hetgeen ik het liefst over praat en schrijf! 🙂 Ok, ten tweede, het stukje naar binnen keren, moet je daarvoor stil zitten en mediteren? Wat mij betreft zeker niet! Ik kan ook naar binnen keren door een wandeling te maken in de natuur. Of door even mijn handen op mijn hart te leggen tijdens het werken achter een computer. Je hoeft dus niet altijd op een matje te zitten met je ogen dicht. Het kan altijd en op de manier die bij jou past. Om je een beetje op weg te helpen deel ik in deze blog mijn 3 favoriete recepten waar mijn body & mind blij van worden + mijn 5 favoriete yogafilmpjes voor thuis. Ik hoop dat je er iets aan hebt!
Ps. door op de foto’s te klikken kom je in het recept!
Een dagmenu voor Body & Mind!

Ontbijten met fruitige eieren:

Lunchen met pindasoep!

Buddah bowl met tempeh & romige tahin dressing

Mijn 5 favoriete yogafilmpjes voor thuis!

  1. Luchtige grounding practice van Adriene 30 min. Adriene geeft deze les op een luchtige manier en toch sta je na deze practice weer volledig in contact met jezelf.
  2. Yin yoga en meditatie van Irene Sportel 60 min. Een heerlijke les voor het opzoeken van verstilling. Na deze les voel ik me altijd herboren en vol nieuwe inspiratie!
  3. Yin yoga & ochtendmeditatie (15 min) van Irene 15 min. De ideale start van een drukke werkdag. Na een start met deze sessie kan ik gedurende dag zoveel meer aandacht geven aan de dingen die ik ‘moet’ doe.
  4. Ochtendyoga voor een heerlijke start! 30 min. Heerlijke start van je dag met beweging, stretching & verstilling. Niet makkelijk, niet te moeilijk, perfect!
  5. Energieke Flow practice voor ieder moment van de dag 45 min. Get your energy back! Perfect voor momenten dat je even geen energie hebt en wel een opkikker kunt gebruiken.

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *