Romige rode linzensoep
Een heerlijke voedzame maaltijdsoep vol van smaak en boordevol eiwitten. Perfect passend in een volwaardig vegetarisch voedingspatroon. De soep zit boordevol vitaminen en mineralen door zowel de rode linzen als de verscheidenheid aan kruiden.
De kruidenmix in deze soep zijn heerlijk aardend en zijn vooral aan te raden als je merkt dat je veel in je hoofd zit. Je kunt de kruidenmix ook gebruiken bij het bereiden van ovengroenten of shakshuka.
De soep is onderdeel van mijn Holistische Detox programma waarin je aan de slag gaat met het ontgiften en reinigen van je lichaam. Deze soep is onderdeel van de opbouw dagen waarin je na het ontgiften van je lichaam weer rustig begint met het opbouwen van de voeding. Voeden in plaats van vullen is het motto!
Ben je opzoek naar een beetje balans dan is deze voedzame maaltijd perfect.
Rode linzensoep
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 400 gram rode linzen
- 1 rode ui in ringen
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 cm verse gember geschild en fijngesneden
- 1 rode peper fijngesnenden
- 400 ml gepelde tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 1 blokje groentebouillon (optie: 2 el bouillonpoeder)
- 1 – 1,5 liter water
Kruidenmix
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- snuf kaneel
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie ter garnering
- Limoensap ter garnering
Instructies
- Snijd de ui, knoflook en de gember fijn.
- Verwarm in een soeppan een scheutje olijfolie en bak de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten.
- Voeg de kruiden samen met een klein scheutje water toe en meng goed.
- Voeg de gepelde tomaten toe, roer goed door.
- Voeg de groentebouillon met 1 liter gekookt water samen met de linzen toe. Breng aan de kook. De rode linzen nemen veel vocht op dus het kan zijn dat je nog extra water moet toevoegen om ervoor te zorgen dat de linzen helemaal gaar worden.
- Snijd de rode peper in de lengte door midden en haal de pitjes eruit. Voeg de peper in zijn totaliteit toe aan de soep en laat meekoken.
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat meekoken.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. De linzen zijn gaar als ze uit elkaar lijken te vallen. Is dit niet het geval? Voeg dan nog extra water toe.
- Pureer de soep met een staafmixer. Pureer ook de peper mee, zodat de soep wat pittiger wordt. Als je een minder pittige soep wilt, haal je de (helft van de) peper eruit.
- Voeg nu een snuf kaneel toe en eventueel wat peper en zout om de soep op smaak te brengen.
- Bij het serveren voeg je eventueel nog wat verse koriander en limoensap toe.
- Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat extra water toe.