Vegan en glutenvrije burgers met zoete aardappel
Deze plantaardige burgers op basis van zoete aardappel en rode bonen zijn een grote hit. Ontzettend voedzaam en gezond. Heerlijk bij een salade of op een hamburger broodje. Je kunt er alle kanten mee op!
Je maakt ze met slechts een aantal ingrediënten: zoete aardappel, rode- en bruine bonenmix, kruiden, sambal en ik voegde wat tomatenspread van Zonnatura toe.
Je kunt ook zeker variëren met kruiden die je in huis hebt. Verder is het een kwestie van de aardappels koken en je staafmixer erdoor. Niet te lang want het is lekker als er nog een beetje een bite overblijft.
Als je kruiden mild houd zijn deze burgers ook zeker geschikt voor kinderen.
MINI BONEN BURGERS MET ZOETE AARDAPPEL
Burgers die je iedere avond kunt serveren. Voedzaam, boordevol vitaminen en vooral heel erg lekker. Als je kruiden mild houdt dan zijn deze burgers ook zeker geschikt voor kinderen.
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel zonder schil
- 225 gram rode- en bruine bonenmix
- 1/2 tl sambal
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder mild
- 1 el Ras el Hanout
- 1 tl Zonnatura tomatenspread
Instructies
- Kook de zoete aardappel gaar. Tip: breng de zoete aardappel in zijn geheel met schil aan de kook. Kook gaar en laat vervolgens afkoelen. Je trekt de schil er dan in een handomdraai af!
- Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
- Doe de bonen samen met de gekookte zoete aardappel en alle kruiden en specerijen in de mengkom van je staafmixer en pureer grof. Je wilt geen puree!
- Vervolgens maak je er kleine burgers van en bak je ze in een koekenpan in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Gebruik zonnebloemolie om deze burgers te bakken voor een mooi krokant laagje.
- Serveer op een lekker broodje of bij een salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!