Comfy havermout met blauwe bessen en hidden veggies (plant based + glutenvrij)
Wat mij betreft is er niets lekkerders dan de dag beginnen met een cozy havermout ontbijt waarvan ik weet dat ik voldoende energie krijg om de ochtend lekker productief bezig te kunnen zijn zonder cravings voor (ongezonde) snacks!
Wat maakt deze havermout ontbijtbowl gezond, voedzaam en ook nog eens heel erg lekker?
Havermout levert langzame koolhydraten wat betekend dat deze koolhydraten langzaam in bloed worden opgenomen en je bloedsuikerniveau stabiel blijft. In combinatie met de juiste, plantaardige, vetten uit pindakaas (100%) en kokosyoghurt zorgt dit ontbijt ervoor dat je een lang verzadigd gevoel ervaart en minder snel trek zult krijgen.
De toevoeging van bloemkoolrijst zorgt er ook nog eens voor dat je direct bij het ontbijt al start met een portie vitaminen die je lichaam meteen kan gaan opnemen.
Als topping voegde ik naast blauwe bessen, kokosyoghurt en pindakaas hennepzaadjes toe. Deze zaadjes zijn een geweldige toevoeging omdat ze onder andere magnesium, ijzer en diverse B-vitamines bevatten. Die alles maakt dat hennepzaadjes een mooie ondersteuning voor spierherstel, spieropbouw, ondersteuning van het immuunsysteem en helpen om je energieker te voelen.
Door alle gezondheidsvoordelen werkt deze voedzame bowl voor mij ook perfect als lunch op een thuiswerkdag. Weinig snijwerk, snel klaar en toch een flink portie vitaminen!
Variatie aanbrengen in je gezonde en voedzame ontbijt?
Door variatie aan te brengen in je voedingspatroon zorg je ervoor dat je veel verschillende soorten vitaminen en mineralen binnen krijgt. Mijn tip hierbij is: leer jezelf een aantal gezonde ontbijt, lunch en diner recepten aan en varieer daar regelmatig mee!
Inspiratie nodig voor meer voedzame ontbijt recepten? Bekijk dan ook deze recepten eens:
Het recept: comfy havermout met blauwe bessen en hidden veggies
COMFY HAVERMOUT MET BLAUWE BESSEN
Ingrediënten
- 30 gram (glutenvrije) havermout
- 40 gram bloemkoolrijst (diepvries)
- 1/2 banaan geprakt
- 2 el gebroken lijnzaad
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 1 tl kaneel
Topping
- Blauwe bessen
- Agave siroop (of honing)
- Kokosyoghurt
- Pindakaas (100%)
- Lijnzaad
Instructies
- Doe de havermout, bloemkoolrijst, lijnzaad, kaneel en amandelmelk in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de banaan toe en verwarm even mee.
- Wordt de havermout te droog? Voeg dan een extra scheutje water of amandelmelk toe. Te nat? Laat hem dan nog wat langer op laag vuur pruttelen.
- Schenk de havermout in een mooi kommetje en maak af met de toppings. Een scheutje agave siroop, lepeltje kokosyoghurt, theelepel pindakaas, handje blauwe bessen en wat hennepzaadjes voor de finishing touch maakt dit ontbijt hemels!