Koolhydraatarm courgettebrood

Een koolhydraatarm brood gevuld met groenten, zachte geitenkaas en dille. Een gezond en voedzaam recept dat perfect past in een gevarieerd en gebalanceerd weekmenu. Het ideale is dat je hem super snel in de oven hebt staan, dit brood hoeft namelijk niet te rijzen! En je kunt hem makkelijk in plakjes invriezen zodat je op hectische momenten snel een voedzame lunch op tafel tovert. Ook heerlijk als broodje bij een warme kom soep.

Hormoonbalans

Met dit recept kwam ik in aanraking omdat ik meedoe met de zogenaamde Swiepswoepswap van Mandy and More. Dit keer mocht ik aan de slag met de recepten van voeding & hormoon expert Karin ofwel Miss Nutrition.

Dat dit een match made in heaven was bleek wel toen ik op haar feed en website terecht kwam en zat te speuren in haar recepten, wat een heerlijkheid!

De keuze was snel gemaakt, ik ging aan de slag met het koolhydraatarme courgettebrood. Zelf mijd ik koolhydraten trouwens zeker niet, ze zijn onmisbaar voor een gebalanceerd en gezond voedingspatroon.

Maar voor mijn hormoonbalans weet ik inmiddels wel dat ik in sommige fases van mijn cyclus beter wat rustiger aan kan doen op verschillende vlakken, waaronder ook met het eten van te veel koolhydraten.

Koolhydraten zorgen ervoor dat je veel insuline aanmaakt. Een gevolg is een onregelmatige bloedsuikerspiegel met sterke hongergevoelens tijdens bloedsuikerdips. Voor mij betekend dit dat als ik te veel koolhydraten eet in de laatste fase van mijn cyclus (luteale fase) ik me opjaagt, onzeker en ontzettend emotioneel voel. Vroeger werd ik echt evil..

Een koolhydraatarme recept is hier in die fase altijd erg welkom! Zo ook dit heerlijke courgettebrood waar ik mijn eigen draai aan gaf door wortel toe te voegen en te kiezen voor de combinatie dille & geitenkaas. Ik vind hem zelf onwijs goed gelukt!

Ga je aan de slag met dit brood dan vind ik het super leuk om te horen wat jij ervan vind! Je kunt altijd een berichtje achterlaten.

KOOLHYDRAATARM COURGETTEBROOD MET GEITENKAAS & DILLE

Een heerlijk hartig courgettebrood voor bij de lunch of een warme kom soep. Ideaal om alvast een portie groenten binnen te krijgen zonder dat je het doorhebt!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Equipment

  • Spirelli of dunschiller

Ingrediënten
  

  • 100 gram courgette
  • 100 gram wortel
  • 3 eieren
  • 225 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige melk
  • 2 el gedroogde dille
  • snuf zout
  • 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak van de wortel en courgette met een spirelli slierten. Heb je geen spirelli gebruik dan een dunschiller om hele dunne linten te maken.
  • Doe het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de dille, zout, plantaardige melk en de olie in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de courgette, wortel en geitenkaas toe. Meng er goed doorheen.
  • Bekleed een cake of broodvorm met bakpapier en verdeel hier het beslag in. Bestrooi met sesamzaadjes en verdeel er tot slot plakjes tomaat over.
  • Zet het brood ongeveer 50 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  • Laat goed afkoelen voordat je hem aan snijd. Je kunt hem ook in plakjes invriezen. Handig voor een snelle lunch of als broodje bij een kom soep.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept