Makkelijke lunchsalade (to go) met romige dressing

Vind je het soms lastig om een gezonde lunch te bedenken en wil je graag wat meer variëren? Dan ben je gelukkig op de goede plek.

Deze lunchsalade is makkelijk te maken met een paar simpele ingrediënten. En het fijne is dat je ook nog eens eindeloos kunt afwisselen. Hieronder geef ik je een aantal suggesties. Zelf maak ik altijd gelijk een lunch voor twee dagen zodat ik niet iedere dag bezig ben met het bedenken van een gezonde lunch. Geef een hoop rust kan ik je vertellen 😉

Variaties op deze gezonde lunchsalade

Wissel lekker af met onderstaande ingrediënten:

  • Biet, rode of gele paprika of geraspte of geroosterde wortel
  • Appel, peer of in de zomer nectarine of perzik
  • Rucola, spinazie of veldsla
  • Linzen, kikkererwten, cannellini- of kidneybonen
  • (plantaardige) feta, geitenkaas of halloumi
  • Walnoten, amandelen of cashewnoten
  • Pompoenpitten, hennepzaadjes of zonnebloempitten

Makkelijke lunchsalade to go

De combinatie van de aardse biet, gebakken appel met kaneel en romige dressing maakt deze salade echt comfort food voor lange (werk)dagen. Dit recept is voor 2 personen of lekker voor jezelf zodat je twee dagen kunt genieten van deze heerlijke salade.
Bereidingstijd 20 min
Gang lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gram gekookte rode biet in blokjes
  • 1 appel (of peer) in blokjes
  • 75 gram rucola
  • 100 gram linzen
  • 75 gram (plantaardige) feta
  • 1 tl kaneel
  • Handje walnoten
  • Handje pompoenpitten

Dressing

  • 1/2 limoen het sap
  • 1/2 tl honing of agave
  • 3 el sojakwark of kokosyoghurt
  • 1 tl tarwegraspoeder optioneel

Instructies
 

  • Snijd de rode biet en appel in blokjes en spoel de linzen af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin de appel samen met een scheutje water en kaneel een paar minuten. Schep regelmatig om tot de appel een beetje zacht is en het water is opgenomen.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.
  • Pak twee diepe borden en verdeel hierin de rucola, linzen, biet en gebakken appel. Verkruimel er de feta over en garneer met de dressing, walnoten en pompoenpitten.

Notities

Tijdnood? Snijd de appel of peer in blokjes en skip het bakken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept