Wentelteefjes van paasbrood
Eten weggooien gaat er bij mij echt niet in en daarom ging ik met het overgebleven glutenvrije paasbrood dat ik voor deze paasdagen maakte aan de slag met wentelteefjes en wel met de lekkerste eitjes van Blije kip eieren!
En dit was me toch een verwennerij!
Vanwege ophokplicht ben ik deze paasdagen nog bewuster van de eieren die ik koop, bijna alle vrije uitloop eieren zijn nu namelijk scharreleieren. Hierdoor zijn (bijna) alle eieren die voorheen met twee sterren van het Beter Leven Keurmerk bekroond werden, nu tijdelijk met één ster bekroond. Maar gelukkig zijn de Blije Kip Witjes nog steeds met drie sterren bekroond.
Heb je een restje (paas)brood over? Dan is dit recept ideaal om voedselverspilling te voorkomen. Win win want ik weet zeker dat je er enorm van gaat genieten!
Het recept van deze wentelteefjes vind hieronder!
WENTELTEEFJES VAN (GLUTENVRIJ) PAASBROOD
Ingrediënten
- 4 sneden (paas)brood
- 2 eieren (witjes van blije kip eieren)
- 100 ml sojamelk
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
Om te serveren
- (plantaardige) kwark
- Kokosrasp
- Vers fruit zoals blauwe bessen, aardbeien en druiven
Instructies
- Meng de eieren, plantaardige melk, kaneel en kardemom met een vork of garde.
- Verwarm een scheutje (kokos)olie in een koekenpan en verwarm goed.
- Wentel het brood een paar keer door het eimengsel en leg dan in de pan. Bak aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. Als het ei begint de klaren zijn je wentelteefjes klaar.
- Serveer met (plantaardige) kwark en vers fruit en enjoy!