3x gezonde, zomerse ontbijt recepten

Ontbijt jij ook 9 van de 10 keer met hetzelfde ontbijtje op een doordeweekse dag? Lekker makkelijk en ook met je heerlijke slaaphoofd weet je precies wat je moet doen. Zeker als het een ontbijt is dat bij jou past helemaal niet verkeerd!

Maar een beetje variatie op zijn tijd kan ook geen kwaad! Iets nieuws te proberen zie ik altijd als een manier om mijn lichaam op een nieuwe manier te ontdekken en ook zeker als een leuke uitdaging!

En in de overgang naar de zomer, als je lichaam vraagt om lichtere voeding, is het een mooie tijd om te gaan variëren en experimenteren. Je bent waarschijnlijk toch wat eerder wakker nu het buiten al vroeg licht is dus genoeg tijd om al lekker vroeg de keuken in te duiken. Maar geen nood, deze ontbijt recepten tover je in 10 minuten op tafel! Zo heel vroeg hoef je er dus ook weer niet uit 😉

1. Zomerse smoothiebowl met pruimen

Niets lekkerders dan een verkoelende smoothiebowl op een warme zomerse dag. Zorg ervoor dat de pruimen goed rijp zijn voor een heerlijke zoete smaak.

Ingrediënten (1 bowl)

  • 100 gram bloemkool uit de diepvries
  • 2 rijpe pruimen
  • 2 flinke scheppen (kokos)yoghurt

Nodig: Blender

Kies je favo toppings! Ik ging voor granola en blauwe bessen, maar denk ook zeker aan geroosterde kokos, pompoenpitten en noten.

Bereiding (10 min)

  1. Ontpit de pruimen en snijd in stukjes. Doe deze samen met de bloemkool en (kokos)yoghurt in de blender.
  2. Meng tot een romige smoothie. Te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  3. Garneer met je favoriete toppings en geniet!

2. Ontbijt Trifle met sinaasappel, pistachenoten & geroosterde kokosvlokken

Ingrediënten (2 pers.)

  • 500 gram (lactose of plantaardige) magere kwark
  • 2 sinaasappels, gepeld en in stukjes
  • Krokante muesli, granola of zadenmix
  • Handje pistachenoten (ongezouten)
  • Handje kokosvlokken

Bereiding(10 min)

  1. Pel en snijd de sinaasappels.
  2. Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan.
  3. Pak twee mooie glazen en schep hier als eerste een laagje kwark in. Vul daarna met stukjes sinaasappel en muesli of granola om vervolgens weer een laagje kwark en sinaasappel te maken. Top af met kwark, pistachenoten en geroosterde kokosvlokken.

3. Kokos mugcake met blauwe bessen

Een heerlijk voedzaam ontbijt om thuis van te genieten, maar ook perfect om mee te nemen op drukke ochtenden.

Ingrediënten (1 mugcake)

  • 15 gram kokosmeel of havermout
  • 1 ei
  • ½ banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • ca. 10 blauwe bessen (diepvries)

Ter garnering (kokos)yoghurt, vers fruit, noten en zaden.

Bereiding (oven of magnetron)

  1. Prak de banaan fijn met een vork en meng deze vervolgens met het ei, kokosmeel, bakpoeder en kaneel. Meng goed zodat er geen klontjes meer in het meel zitten.
  2. Voeg vervolgens de blauwe bessen toe.
  3. Vet een mok of klein ovenbakje in met (kokos)olie en doe hier het beslag in.
  4. Bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de mugcake in een ovenbestendig schaaltje 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Bereiding in de magnetron: Zet de mugcake 2,5 minuut op 700 watt in de magnetron.
  6. Maak je ontbijtje helemaal af met (kokos)yoghurt, vers fruit en wat noten en zaden. Genieten!

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *