Gezonde ontbijt pannenkoeken
Ontbijten met pannenkoeken en dan ook nog een boost aan je energielevel geven? Het kan met deze Pink Pancakes!
Deze gezonde pannenkoeken zijn gemaakt van een aantal basis ingrediënten zoals havermout, ei en amandelmelk. Aangevuld met de gezondheidsvoordelen van bieten zijn deze ontbijt pannenkoekjes de ideale start voor een drukke of sportieve ochtend.
Vermijd jij gluten in je voedingspatroon? Deze pannenkoeken maak je eenvoudig glutenvrij!
Glutenvrij eten en glutenvrije voeding wordt steeds bekender. In de schappen van de supermarkt wordt het assortiment steeds uitgebreider en in restaurants komen er vaker glutenvrije gerechten op de kaart te staan. Gluten worden vermeden om veel verschillende beweegredenen, bijvoorbeeld hormoonbalans, in verband met een allergie, intolerantie, door een prikkelbare darm… Er zijn ontzettend veel redenen, maar ik denk dat het belangrijkste is dat je zelf bepaald wat voor jou de juiste keuze is en waar jij je goed bij voelt.
Merk je bijvoorbeeld dat je darmen van slag raken na het eten van (te) veel gluten, of merk je een enorme energie dip of gebrek aan concentratie? Dan is het goed om eens bewust te kijken naar wat de impact van gluten op jou kan zijn. Het is voor iedereen een zoekweg en voor iedereen is die zoektocht anders, maar ik vind het fijn om een keuze te geven en dat is ook bij dit recept het geval!
Deze pannenkoeken maak je eenvoudig glutenvrij door te kiezen voor glutenvrije havermout. De ideale en simpele oplossing om heel veel ontbijt of bakrecepten glutenvrij te maken.
Op naar het receptHet recept bevat 100 gram gekookte bieten en is daarmee een heerlijke kickstart voor je dag. Je maakt het recept voor 2 personen en dat is ook voor in je eentje een top idee! Je kunt ze namelijk prima een dagje bewaren in de koelkast. Warm ze de tweede dag even op en je geniet twee dagen van je eigen bakkunsten!
Maak de pannenkoeken helemaal af met je favoriete toppings zoals geroosterde kokosvlokken, vers fruit en (kokos)yoghurt.
Klaar om aan de de slag te gaan met groente in je ontbijt? Je vind hieronder het recept van bietenpannenkoeken en scroll nog even verder voor nog meer inspiratie!????
GEZONDE ONTBIJT PANNENKOEKEN
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 150 ml amandelmelk
- 3 el (glutenvrije) havermout
- 100 gram gekookte bieten
- 1 ei
- Flinke snuf kaneel
Om te serveren
- (plantaardige) yoghurt
- Geroosterde kokosvlokken
- Vers fruit, zoals blauwe bessen, frambozen en rode bessen
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de beker van de staafmixer en mix tot een glad beslag. Het beslag moet ongeveer zo dik zijn als bij ‘normale’ pannenkoeken.
- Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloem- of kokosolie en laat goed heet worden.
- Schenk hierin het beslag in kleine hoopjes. Maak met de bolle kant van een lepel kleine pannenkoekjes. Maak 2-3 pannenkoeken per keer en herhaal tot het beslag op is.
- Keer de pannenkoeken op als er aan de bovenkant bolletjes ontstaan, dit duurt ongeveer 2 minuten. Keer ze niet eerder om want dan zijn ze nog niet gaar!
- Serveer met jou gekozen toppings en geniet!