Glutenvrije ontbijt muffins

Deze muffins zijn een heerlijk basis recept voor een fijn tussendoortje of als to go ontbijt. Ze lenen zich perfect om in te vriezen zodat je ze op een later moment kunt ontdooien en alleen nog even hoeft mee te nemen op een drukke werkdag of tijdens een een flinke wandeling.

De muffins zijn glutenvrij en je kunt variëren met de vulling. Ik ging nu voor blauwe bessen en cacao nibs, maar je kunt ook denken aan rozijnen, stukjes appel of gedroogde abrikozen.

Ook op weekenddagen is het een ware verwennerij bij het ontbijt. Snijd ze eens doormidden, leg ze in een grillpan- of apparaat en serveer met een portie plantaardige yoghurt en groene smoothie.

GLUTENVRIJE ONTBIJT MUFFINS

Een handig recept om mee te nemen naar kantoor of als tussendoortje op een actieve sport- of wandeldag. Je kunt ze makkelijk invriezen en weer ontdooien als je ze nodig hebt. Ook heerlijk met een portie (plantaardige) yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 min
Wachttijd 40 min
Totale tijd 55 min
Porties 12 personen

Equipment

  • Nodig: 12 muffinvormen

Ingrediënten
  

  • 1850 gram glutenvrij havermeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 50 gram (plantaardige) boter
  • 30 gram kokosbloemsuiker
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 75 gram blauwe bessen (bevroren)
  • 15 gram rauwe cacao nibs

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de droge ingrediënten, havermeel, boekweitmeel, kokosbloemsuiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout, in een kom.
  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpan.
  • Prak de banaan fijn met een vork en meng deze in een tweede kom met de gesmolten boter, eieren en het amandelmelk. Meng met een garde tot een glad beslag.
  • Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk hier de natte ingrediënten langzaam in. Meng met een garde of gebruik een mixer tot het een mooi glad beslag is.
  • Tot slot meng je met een spatel de blauwe bessen en cacao nibs door het beslag.
  • Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes en zet ca. 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Ik weet het, het moeilijkste stukje van het hele recept! 😉
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 comments

Recente berichten

2 thoughts on “Glutenvrije ontbijt muffins

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept