Kerstontbijt! Feestelijke chocolade pannenkoeken
Een heerlijke stapel pannenkoeken op de ontbijttafel tijdens de feestdagen? Ik zeg er geen nee tegen! Perfect om met het hele gezin te delen en zo krijgen ook de kids toch nog wat veggies binnen zo tussen al het snoepen door. De ideale oplossing!
De pannenkoeken zelf bestaan voornamelijk uit langzame koolhydraten en dat is ook zeker tijdens de feestdagen alleen maar fijn! Deze koolhydraten vertragen de opname van glucose en zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. En een constante bloedsuikerspiegel geeft een lekker fit gevoel! Voedingsmiddelen met langzame koolhydraten zijn havermout, de meeste groente, fruit, peulvruchten en alles van volkorenmeel. Deze voeding bevat vaak ook veel voedingsvezels en ook die zijn gezond. Vezels verminderen de bloedsuikerpieken en geven snel en lang een verzadigd gevoel. Gevolg: minder snacken tussendoor!
Je kunt zelf variëren met verschillende toppings. Denk bijvoorbeeld aan (kokosyoghurt), vers rood fruit en kokosrasp. En vergeet zeker niet wat pure chocolade te smelten en heerlijk over je pannenkoeken te laten druppen.
Een perfecte balans dus tussen optimaal genieten en goed voor je lichaam zorgen. Ik zeg: go for it en enjoy!
POWER PANCAKES MET COURGETTE & PURE CHOCOLADE
Ingrediënten
- 1 banaan geprakt
- 2 eieren
- 3 el (glutenvrije) havermout
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 courgette geraspt
Toppings
- Rood fruit
- Kokosrasp
- Hazelnoten
- Gesmolten pure chocolade
- (Kokos)yoghurt
Instructies
- Prak de banaan fijn met een vork en rasp de courgette fijn.
- Meng in een grote mengkom de eieren, banaan, havermout, kaneel, bakpoeder en geraspte courgette. Dit kan heel eenvoudig met een vork.
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje (kokos)olie. Maak met een lepel kleine bolletjes in de pan en ga er vervolgens met de bolle kant van de lepel overheen om ze in de vorm van een kleine pannenkoek te maken.
- Bak 3 a 4 pannenkoeken tegelijk in de pan en keer pas om als er luchtbelletjes aan de bovenkant ontstaan zodat ze stevig genoeg zijn om te keren. Bak beide kanten ongeveer 2 minuten.
- Je haalt ongeveer 8 tot 10 kleine pannenkoeken uit het beslag, genoeg voor 2 flinke porties. Afhankelijk van de toppings die je gebruikt zul je er 2 of 3 keer van kunnen eten.
- Serveer met jouw gekozen toppings en Enjoy!
EXTRA'S:
- De pannenkoeken kan je 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.