No bake granola bites met pindakaas
Een perfecte snack voor tussen de werkzaamheden door of als topping op je yoghurt of smoothiebowl. De granola bites zijn makkelijk te maken en ze blijven zeker vijf dagen goed in de koelkast. Ook lekker als ’toetje’ na het eten, de lunch of straks bij een heerlijke lente picknick!
Kies je favoriete granola en ga direct lekker aan de slag. Ik koos zelf voor de vezelrijke granola van Meesters van de Halm. De smaak van deze granola combineerde niet alleen perfect met de rauwe cacao nibs, 100% pindakaas en gemalen kokos, maar is ook nog eens een verantwoorde en bewuste keuze voor jezelf en voor het milieu. Hier wordt ik ontzettend blij van!
De vezelrijke granola van Meesters van de Halm
Deze vezelrijke variant bevat meer dan 26 gram vezels, is gemaakt zonder palmolie en de verpakking is volledig plastic vrij.
Een verpakking zonder plastic?
Het mooie vind ik van deze granola dat het verpakt is in folie die gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen (suikerriet en cellulose) en is industrieel composteerbaar. Na het composteren (of eventueel verbranden als jouw composteerder geen bio plastics accepteert) blijft er alleen water en CO2 over. Er komen door deze folie dus geen microplastics in het milieu!
Ok, en nu snel door naar het recept!
NO BAKE GRANOLA BITES MET PINDAKAAS
Ingrediënten
- 100 gram vezelrijke granola, bijvoorbeeld: Meesters van de Halm
- 25 gram rauwe cacao nibs
- 2 el lijnzaad
- 50 gram 100% pindakaas of andere notenpasta naar keuze
- 25 gram gemalen kokos + extra voor de topping
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een mengkom met een spatel goed door elkaar. Vervolgens zet je het mengsel 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Haal de mengkom uit de koelkast en rol ongeveer 10 balletjes van het ‘deeg’. Pak een diep bord en leg hier wat kokos in. Rol (een deel) van de balletjes door de kokos en serveer direct.
- Je kunt de balletjes 3 dagen in de koelkast bewaren.
One thought on “No bake granola bites met pindakaas”