Ontbijttaartjes met mango- kokos vulling

Wie wil er niet ontbijten met taart? Deze gezonde taartjes met een vulling van kokosyoghurt en mango zijn gezond, voedzaam en vooral heeel erg lekker! De taartjes zijn gluten- en lactosevrij en daardoor passend bij veel verschillende eet voorkeuren. Een ideaal gerechtje voor een brunch tafel met de hele familie!

Ben je opzoek naar meer inspiratie? Ik maakte al eerder deze havermout ontbijt taartjes met een vulling van zoete aardappel.

Glutenvrije havermout ontbijt taartjes

Och wat een verwennerij, ontbijten met taartjes zoals deze. Gezond, voedzaam en heeel erg lekker! De stevige bodem van havermout en dadels in combinatie met de frisse mango- kokos vulling is echt een aanrader. Het recept is glutenvrij, plantaardig en je maakt er 6 ontbijt taartjes van.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gram havermout
  • 175 gram dadels zonder pit
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 25 ml water
  • 1 tl maca optioneel

Vulling

  • 250 gram mango (diepvries)
  • 1 el kokosyoghurt grote lepel
  • 1/2 tl Agar Agar
  • 1 tl agave siroop

Topping

  • 6-8 aardbeien
  • 50-75 gram pure chocolade >85
  • grote hand geroosterde kokosvlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water.
  • Maak vervolgens het deeg door de dadels, havermout, bakpoeder, maca, kaneel en een scheutje water in je keukenmachine te mengen tot het deeg licht plakkerig is.
  • Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling. Heb je mango uit de diepvries? Zorg ervoor dat deze ontdooid is. Pureer de mango in je keukenmachine of gebruik je staafmixer en meng er de kokosyoghurt en agave door.
  • Verwarm het mango mengsel in een pannetje op laag vuur en roer de agar agar erdoor. Verwarm het mengsel, maar laat niet koken. Als de agar agar erdoor is gemengd haal je het pannetje van het vuur.
  • Vul nu de havermouttaartjes met de vulling en zet minstens 20 minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Rooster de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie tot ze mooi lichtbruin kleuren. Schep regelmatig om want het kan snel gaan!
  • Haal de taartjes uit de koelkast, versier met de chocolade, aardbeien en geroosterde kokos.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept