Romige smoothie met blauwe bes
Een romige smoothie met blauwe bes, banaan, bloemkoolrijst en plantaardige bosbessen yoghurt. Mij mag je wakker maken met deze smoothie! Heerlijk nu de dagen weer warmer en langer worden. Je maakt hem slechts een aantal ingrediënten en veelal uit de vriezer. Wat mij betreft ideaal! Direct door naar het recept? Klik dan hier!
Smoothie vs. smoothiebowl
Zelf ben ik groot liefhebber van een smoothiebowl in plaats van een smoothie en dat is vooral omdat ik het heerlijk vind om te kunnen kauwen. Door de kauwen (ipv drinken) krijg ik een verzadigd gevoel, maar kauwen heeft nog een interessant voordeel.
Kauwen is namelijk belangrijk voor een goede opname en aanmaak van enzymen. Enzymen helpen bij het veteren van eten. Win win dus om een smoothie met een lepel te eten!
Deze smoothie kan je zo dik maken als jij lekker vind, maar ik raad ja zeker aan om hem zo dik mogelijk te maken en van te genieten met een lepel!
Romige, plantaardige, smoothie met blauwe bes en banaan
ROMIGE SMOOTHIE MET BLAUWE BES
Equipment
- Blender
Ingrediënten
- 150 ml plantaardige bosvruchten yoghurt zoals van Beleaf
- 100 gram bloemkoolrijst (diepvries)
- 100 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 banaan
Topping
- Walnoten
- Pompoen- en zonnebloempitten
- Cranberry's
- Blauwe bessen
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor je smoothie in de blender en meng tot hij mooi glad is. Heb je een iets minder sterke blender? Dan kan het zijn dat je een beetje water moet toevoegen om te zorgen dat hij alles goed kan blenden. Maak hem zo dik als je zelf lekker vind.
- Is hij dik genoeg voor een lepel? Garneer dan met de toppings en eetsmakelijk!