Vegan bananenbrood met chocolade cheesecake vulling
Een tussendoortje dat je echt niet wilt missen! Perfect om in het weekend te maken en je hebt voor de hele week een verwennerij als tussendoortje! Of vries de plakjes in voor op een later moment.
Tip voor het invriezen: Leg er plakjes bakpapier tussen zodat de plakjes niet aan elkaar vast vriezen. Zo hoef je niet elk plakje opnieuw in een zakje te doen en bespaar je een hoop plastic!
VEGAN BANANENBROOD MET CHOCOLADE CHEESECAKE VULLING
Een heerlijk tussendoortje voor op dagen dat je jezelf wilt verwennen. Gezond, voedzaam en vooral heel lekker! Oh en dus met chocolade, cheesecake vulling. Do I need to say more?
Equipment
- Keukenmachine of blender
Ingrediënten
- 200 gram (glutenvrij) havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram walnoten
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zeezout
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 4 rijpe bananen
- 30 gram kokosolie
- 100 gram medjouldadels ontpit
- 100 ml bruiswater (Spa rood)
- 1/2 tl baking soda
- 1 el appelciderazijn
Voor de vulling
- 100 gram blauwe bessen (diepvries)
- 100 gram plantaardige kwark
- 75 gram pure chocolade naar keuze
- 1 el ahornsiroop (vegan) of honing
- scheutje citroensap
Instructies
- Laat de kwark uitlekken in een schone theedoek zodat het vocht er goed uit trekt. Ik hang de theedoek zelf altijd boven een vergiet in de wasbak. Komt er niet veel vocht uit? Knijp dan even in de theedoek.
- Doe het haver- en amandelmeel met de speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout in een mengkom.
- Gebruik een blender of keukenmachine om de bananen, medjouldadels en kokosolie te mixen tot een romig geheel. Voeg de Spa rood toe en spatel door het mengsel heen. Meng het bananen mengsel door de droge ingrediënten.
- Neem nu een klein kommetje en meng hierin baking soda met de appelciderazijn. Voeg dit toe aan het beslag en meng goed.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng nu de uitgelekte (plantaardige) kwark met het citroensap, gesloten chocolade en de ahornsiroop of honing.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed je cakeblik met bakpapier of vet het blik goed in.
- Verdeel de helft van het beslag over het cakeblik en strooi hier de blauwe bessen overheen. Bestrijk met het kwarkmengsel. Verdeel hier het overige beslag overheen
- Zet de cake 40-50 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen buiten de koelkast en zet vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast, dit is nodig om de cheesecake vulling goed op te laten stijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!