Een vegetarisch, eiwitrijk weekmenu

Eiwitten als bouwstoffen voor je lichaam

Veel van ons weten hoe belangrijk eiwitten zijn voor ons lichaam. Het zijn de bouwstenen voor je lichaamscellen en vormen de basis van deze cellen, maar ook van onze botten en spieren. Je lichaam gebruikt de eiwitten voor groei, onderhoud en herstel.

Eet je voldoende eiwitten in een vegetarisch voedingspatroon?

Aan mij wordt vaak de vraag gesteld: eet je voldoende eiwitten als je volledig vegetarisch of zelfs plantaardig eet? De meeste mensen denken namelijk dat vooral vlees veel eiwitten bevat. Gelukkig is dat niet waar. Want inderdaad vlees bevat veel eiwit, maar gelukkig zijn er ook meer dan voldoende plantaardige eiwitbronnen. Het mooie van plantaardige eiwitbronnen is dat ze naast eiwitten ook nog heel veel andere voedingsstoffen bevatten.

Wel is het zo dat plantaardige eiwitten langzamer en vaak ook iets moeilijker door het lichaam worden opgenomen. Het is voor zowel vegetariërs en veganisten daarom belangrijk om net wat meer eiwitten dan aanbevolen binnen te krijgen. Daarom dit vegetarische, eiwitrijke weekmenu. Ontbijt, lunch en diner gerechten zodat je er zeker van bent dat je voldoende binnen krijgt.

Wat is jouw eiwitbehoefte?

Zonder te weten wat jouw eiwitbehoefte eigenlijk is kan je natuurlijk ook niet bepalen of je er voldoende van binnen krijgt. Met deze simpele berekening op onderstaande pagina uit het weekmenu bereken je jouw ideale eiwitbehoefte.

Het weekmenu: Vegetarisch en Eiwitrijk

Voor wie is dit weekmenu geschikt?

Dit weekmenu is er voor iedereen die minder vlees en vaker plantaardige voedingskeuzes maakt. Met dit weekmenu ben je ervan verzekerd dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Ook voor vrouwen die meer balans willen brengen in hun hormonen is dit weekemenu een aanrader. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een eiwitrijk voedingspatroon voor vrouwen met een disbalans in hun hormonen een grote factor speelt bij hun herstel.

Zoals al eerder benoemd: eiwitten zijn de bouwstoffen voor lichaamsstellen en ondersteunen het onderhoud en de opbouw van spiermassa.

Nieuwsgierig geworden?
Download hieronder het weekmenu!

Wel is het zo dat plantaardige eiwitten langzamer en vaak ook iets moeilijker et lichaam worden opgenomen. Het is voor zowel vegetariërs en veganisten daarom belangrijk om net wat meer eiwitten dan aanbevolen binnen te krijgen. Daarom dit vegetarische, eiwitrijke weekmenu!..

Heb jij naast het eten van minder vlees nog andere doelen om jouw gezonde levensstijl te verbeteren? Zoals koken zonder pakjes en zakjes, minder suiker eten, een aantal kilo afvallen, jezelf fit en energieker voelen of misschien wil jij je lichaam tot rust brengen door het te voeden met de voedingsstoffen die het nodig heeft?

Bekijk dan ook zeker even het e-book Healthy food, happy me! waarin je met 4 voedingsschema’s voor een hele maand aan de slag gaat om de basis te leggen voor jouw gezonde eetpatroon.

In samenwerking met Desiré van der Kruk, diëtist

Werken als online diëtist en voedingscoach, dat zag ik helemaal zitten na mijn afstuderen.  Ik sprak mensen die aangaven het een grote stap te vinden om naar een diëtist te gaan. Zeker om naar een diëtistenpraktijk te moeten gaan en daar op de gevreesde weegschaal te moeten. Ook uit angst dat de diëtist met een wijzende vinger je wijst op het eten van pizza, snacks of andere ongezonde voeding. Diëtisten hebben hierdoor vaak te maken met een negatief imago, terwijl ze er juist zijn voor jou. Om je te adviseren en te coachen. Daar ligt mijn focus.

Ik heb jouwfoodplan.nl opgericht omdat het om jou draait en jouw voedingsdoelen. Als diëtist ondersteun en coach ik jou. Ik geef jou online voedingsadvies zodat jij vanuit je vertrouwde omgeving aan de slag kunt met mijn advies en voedingsschema zonder dat je naar een diëtistenpraktijk hoeft te komen. Ik help jou via online Skype consulten, lekker laagdrempelig en informeel. Wil je geen consulten maar alleen een voedingsschema? Ook dat doe ik graag voor jou. Op basis van jouw huidige voedingspatroon maak ik een voedingsschema op maat waar jij zelf mee aan de slag gaat.

Naast deze online dieetbegeleiding schrijf ik als voedingsdeskundige ook regelmatig blogs over alles wat met voeding te maken heeft en geef daarin ook voedingstips.

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *