Voedzame, vegetarische maaltijdsoep
Deze verwarmende en voedende soep is heerlijk op dagen waarop je behoefte hebt aan wat extra comfort food en toch ook goed voor jezelf wilt zorgen. Deze soep zit boordevol plantaardige eiwitten en is heerlijk aardend waardoor hij perfect past op dagen waarop je jezelf gestresst en opgejaagd voelt.
De geneeskrachtige werking van voeding
Door mijn Holistische kijk op het lichaam en onze geest zie ik voeding als mogelijkheid om zowel mentale als lichamelijke klachten te verminderen. Door de geneeskrachtige werking van voeding te zien heb je de mogelijkheid om je emoties te balanceren en lichamelijk klachten te verminderen. Deze voedzame soep zit dan ook vol voedingsstoffen waarmee je zowel je lichaam als mind een groot plezier doet!
Wil je meer lezen over de ontstekingsremmende werking die voeding kan hebben? Lees dan zeker even dit blog!
Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen door op Holistische wijze te kijken naar jouw klachten? Stuur dan gerust even een mail naar lucy@yourmealplanners.nl.
Wil je lekker aan de slag met meer inspiratie? Op deze pagina download je gratis een vegetarisch weekmenu met voedzame ontbijt, lunch en diner recepten.
Voedzame, vegetarische maaltijdsoep
Equipment
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 rode ui fijngesneden
- 3 tenen knoflook geperst
- 2 bosuien in dunne ringen
- 150 gram rode linzen
- 1 liter gekookt water
- 1 el groentebouillon of 1 blokje
- 350 gram kikkererwten
- 350 gram kidneybonen
- 100 gram spinazie
- 100 gram groene kool in dunne reepjes
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerrie
- 1/2 tl zwarte peper
- Snufje zout
Toppings
- Kokosyoghurt
- Limoensap
- Verse munt de blaadjes
- Cashewnoten gehakt
Instructies
- Snijd de groenten in het formaat zoals hierboven beschreven.
- Kook het water in een waterkoker.
- Verwarm een scheutje kokos- of zonnebloemolie in een soeppan en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak even aan en voeg vervolgens ook de bosui toe. Bak ongeveer 2 minuten mee en voeg dan de kerrie, kurkuma, zwarte peper en het zout toe. Als de groenten niet genoeg vocht afgeven voeg je een klein scheutje water toe. Roer weer even door.
- Voeg nu de rode linzen samen met het water en de groentebouillon toe. Gebruik je een blokje? Los dat dan eerst even op in een laagje gekookt water in een apart bakje zodat je geen klontjes in de soep krijgt.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Spoel ondertussen de kidneybonen en kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Als de rode linzen mooi zacht zijn geworden voeg je de kidneybonen, kikkererwten, spinazie en groene kool toe en laat je de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep tot slot grof met je staafmixer zodat je een stevige soep hebt met wat hele bonen en koolbladeren. Je moet dus goed kunnen kauwen op de soep!
- Garneer met een schep romige kokosyoghurt, wat limoensap, gehakte cashewnoten en blaadjes verse munt.