Vegetarische toast met geroosterde wortel
Het is een van mijn lievelingsgroenten uit de oven: wortel. Samen met biet en zoete aardappel staat hij bovenaan de lijst. Ik maak dan ook regelmatig een grote portie ovengroenten om te verwerken in een voedzame lunchsalade of als beleg op brood.
Beleg met brood
Met een goede boterham is niets mis als je het mij vraagt! Maar dan wel met goed beleg. Ik zeg altijd: zorg ervoor dat je gezond en voedzaam beleg hebt en maak het af met brood. Dus geen brood met beleg, maar beleg met brood.
Denk aan zelfgemaakte eiersalade, hummus met avocado en een gekookt eitje, een zelfgemaakte doperwtenspread of een flinke laag geroosterde groenten op brood.
Wil je meer inspiratie voor voedzame recepten zonder vlees? Download hier gratis mijn e-book met 3 gezonde dagmenu’s.
Vegetarische lunch met toast en geroosterde wortel
Deze toast is heerlijk kruidig, lekker voedzaam en je kunt gelijk veel in een keer maken zodat je de wortel ook kunt gebruiken in een voedzame maaltijdsalade met bijvoorbeeld linzen, biet en feta.
Ingrediënten
- 4 wortels in de lengte gehalveerd
- 4 boterhammen Volkoren of glutenvrij
- 4 el plantaardige zuivelspread
- 1 Avocado
- 125 gram zeewiersalade
- 4 el (avocado) olie
- 1 tl kurkuma
- 1/2 paprikapoeder mild
- 1 tl gemalen komijnzaad
- Snuf zwarte peper
- kiemgroenten of waterkers optioneel
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de wortel met een dunschiller en halveer in de lengte. Leg op het bakpapier en meng met de olie en kruiden. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Misschien hebben ze in jou oven iets langer nodig. Dit hangt af van de dikte van de wortel en je oven. Verleng de oventijd als de wortel nog niet zacht is.
- Rooster de boterhammen in een broodrooster.
- Besmeer met de zuivelspread en avocado en leg hier de wortel over.
- Garneer eventueel met de kiemgroenten of waterkers en serveer met de zeewiersalade. Geniet van je heerlijke lunch!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!