Romige eenpanspasta met artisjok en spinazie

Deze romige eenpanspasta is echt zo ontzettend lekker! Je maakt dit gerecht heel eenvoudig in een pan. Daarnaast zit hij boordevol voedingsstoffen, is hij glutenvrij en zelfs helemaal plantaardig.

Plantaardige pasta

Deze romige pasta is gemaakt met cashewnotenpasta wat deze pasta zo romig maakt. De cashewnotenpasta kan je zelf maken door ongebrande cashewnoten even te wellen in water (minstens 10 minuten) en vervolgens in je keukenmachine te malen tot het een mooie pasta is. De noten geven olie af waardoor het een smeuïge pasta wordt, net als pindakaas. Je kunt ook net als ik in dit recept voor wat meer gemak gaan en de cashewnoten pasta kopen in de biologische winkel of online.

Extra eiwitten

De cashewnoten bevatten al flink wat eiwitten, maar wil je liever nog wat extra toevoegen? Dan kun je kikkererwten, linzen, tofu of tempeh toevoegen.

Het gemak van een eenpanspasta

Alles klaarmaken in een pan, ik vind het echt ideaal! Zeker als je na een lange (werk)dag thuis komt en bijvoorbeeld nog wilt sporten zijn eenpans maaltijden echt een uitkomst. Het zijn vaak makkelijke maaltijden en je kunt er eindeloos mee variëren. Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze Mexicaanse quinoa, kleurrijke Paella, eenpansquinoa met limabonen of deze super makkelijke eenpanspasta.

Romige eenpanspasta met artisjok en spinazie

Deze romige eenpanspasta is echt zo ontzettend lekker! Je maakt dit gerecht dus heel eenvoudig in een pan. Daarnaast zit hij boordevol voedingsstoffen, is hij glutenvrij en zelfs helemaal plantaardig.
Bereidingstijd 30 min
Gang diner
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 160 gram kikkererwten pasta (glutenvrij) of andere pasta naar keuze
  • 1 el groentebouillon (of 1 blokje) + 500 ml gekookt water
  • 200 gram spinazie
  • 2 sjalotjes in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 1 rode peper* fijngesneden
  • 180 gram gemarineerde artisjok (1 pot)
  • 1/2 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 2 el cashewnotenpasta**
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kardemom
  • zonnebloem- of pompoenpitten voor een extra bite optioneel

Instructies
 

  • Snijd de sjalotjes en rode peper fijn en pel de knoflook.
  • Maak de bouillon door het water te koken en te mengen met het poeder of het blokje.
  • Zet een hoge koekenpan op het vuur en verwarm hierin een scheutje (kokos)olie. Voeg de sjalot en rode peper toe en pers de knoflook boven de pan uit. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de pasta samen met de bouillon en edelgistvlokken toe en breng aan de kook. Roer goed door en laat gedurende 4 minuten zachtjes pruttelen. De meeste kikkererwtenpasta moet 4 minuten koken, maar bekijk voor de zekerheid even de verpakking van de pasta voor de gaartijd. Laat net zolang koken als op de verpakking staat.
  • Laat de artsjok uitlekken in een vergiet, maar spoel niet met water.
  • Als de pasta gaar is voeg je de spinazie in delen toe net zolang alle spinazie geslonken is. Voeg vervolgens ook de artisjok en cashewnotenpasta toe en meng nogmaals goed.
  • Als alles goed gemengd is breng je de pasta op smaak met het citroensap, peper en zout.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden en serveer er eventueel nog wat zaden en pitten bij. Enjoy!

Notities

*Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan een half pepertje
**Je kunt de cashewnotenpasta ook vervangen door een (plantaardige) zuivelspread of crème fraîche


Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

0 comments

Recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept